AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 29 sp 20 v 4 o 5 f 69 - 27 mål 64 poäng


13 mars 2010

Inför Nerazzurri

Den stora matchen, säkerligen säsongens hittills största på alla plan och nationer väntar nu på tisdag. Returen mot Inter som har fördel av seger hemma, delvis åstadkommen tack vare en domare som inte var direkt bra. Den uteblivna solklara straffen svider fortfarande. Liksom hela förlusten som jag inte tycker speglade matchen, Chelsea var bättre och förtjänade inte en förlust. Men så är det och det gör att Chelsea har uppförsbacke mot sin gamle mästartränare.

Chelsea genrepade genom att enkelt besegra West Ham. De hade en underbar fullträff av Scott Parker och ett skott på mål typ under hela matchen. West Ham hotade absolut inte Chelsea, men höll länge oavgjort. Sedan gav Chelseas tryck utdelning och siffrorna hamnade på 4-1, men kunde varit större. Bland annat hade Lampard också en stolpträff. Drogba gjorde två mål och gick att känna igen. Matchens spelare var ändå Florent Malouda som passade till de två första målen och sedan gjorde ett prydligt mål själv.

Ändå var Chelsea inte imponerande bra. Det finns mycket att förbättra mot Inter.

Inter var dock rent ut dåliga i sitt genrep inför den viktiga matchen. De mötte Catania i fredags på bortaplan och förlorade helt rättvist med 3-1. Jag tror inte Materazzi lär få nytt förtroende i backlinjen efter sin insats i den matchen. José var avstängd och fick se matchen från ett bås uppe på läktaren. Han kunde nog hålla sig för skratt. Inter var verkligen inte bra och jag undrar återigen hur de kunde vinna över oss. Spelar lagen som i genrepet lär Chelsea vinna stort.

Men var som sågs i helgen spelar absolut ingen roll när José Mourinho och hans nya lag kommer till Stamford Bridge. JM kommer säkerligen att få en hjältes återkomst och det förtjänar han, men sedan får det vara slut på artigheterna. Chelsea måste vinna, antingen med 1-0 eller med 3-1 om vi släpper till ett mål. En mycket tuff uppgift som jag ser det och jag är redan nervös.

Hur JM kommer att spela sitt Inter är omöjligt att bedöma. På hemmaplan satsade han framåt hela matchen för att skaffa sig så bra utgångsläge som möjligt. Om han satsar på att stänga matchen eller om han chansar på att göra det så viktiga bortamålet kommer att bli den stora frågan. Inter har bra anfallare och en bra spelfördelare i Sneijder. Däremot visade helgens match återigen att förvaret är stabbigt. Lucio som var så bra mot Chelsea var nästan lika dålig som Materazzi nere i Catania.

Chelsea lär säkerligen får spela med tredjemålvakten Ross Turnbull. Han hade inte mycket att göra mot West Ham, på målet kunde han inget göra. Även om det spekuleras i att Petr ska kunna spela på söndag mot Blackburn. Turnbull gjorde dock inga som helst misstag och en räddning på slutet får betecknas som bra. Vilken säkert känns bra för hans självförtroende. Viktigt också för backlinjen att de kan lita på Turnbull där bak även om han inte skulle varit förstavalet om Hilario inte ådragit sig en ljumskskada mot Stoke.

Frågan är hur Carlo kommer att formera mittförsvaret? Alex har varit mycket imponerande i de två senaste matcherna ändå verkar det som om Riccy får förtroendet mot Inter. Kanske är hans spelstil att föredra mot Inters små kvicka anfallare? Fast som Alex spelat borde han få chansen. Zhirkov fick hoppa in efter sin skada för att mjuka upp inför Intermatchen, i vilken Ferreira som annars vikarierat som vänsterback. (Malouda fick ju vikariera där mot Inter borta). Zhirkov hann väl inte uträtta så mycket men vi vet ju vilken kvalitet han har. För övrigt lär nog laget se ut som idag med Lamps, Ballack, Mikel på mitten och Malouda, Drogba och Anelka framåt. (Ivanovic på högerbacken är given då Bosingwa är borta resten av säsongen, liksom JT som var felfri idag igen, förhoppningsvis är hans besvär nu över när mediedrevet har lagt ned). Drogba har hittat målet igen och det är härligt att se, han hugger som en riktig måltjuv och glöm inte ribbträffen han hade i första matchen mot Inter. Han har nu gjort 27 mål i år, på klart färre matcher än Wayne Rooney och utan att få slå straffar. Oerhört imponerande av Afrikas Bäste Spelare 2009. Säkerligen också 2010.

Det kommer att bli oerhört nervöst men om Arsenal och United kunde gå vidare ska väl Chelsea kunna göra det även om vårt motstånd är klart vassare. Det kommer att bli massor med känslor med tanke på JMs förflutna i klubben och antagligen lär det väl bli lite "mind games" före även om Ancelotti inte spelar med. Chelsea verkar dock vara på väg mot formen igen efter det pinsamma bottennappet mot City. Inter visar inga sådana tendenser i ligan där de tappat nästan hela sin stora ledning på sistone.


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.