AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 28 sp 19 v 4 o 5 f 65 - 26 mål 61 poäng


12 mars 2010

Inför Hammers

SENASTE NYTT:
Hilario kan inte stå i mål utan det blir Ross Turnbull sommarens nykomling som blir målvakt mot West Ham. Det har Chelsea bekräftat redan. (Hilario var usel mot City men helt OK mot Stoke. Turnbull har absolut inte imponerat på mig i de reservlagsmatcher jag sett med honom, jag ställer mig fortfarande frågande till den värvningen men han är nog en övergångsman då Chelsea värvat ett par mycket dugliga juniorer som står på tillväxt, en fortfarande i sin moderklubb.) Så nu måste Turnbull ta chansen och visa att han duger som PL-målvakt

Det är också klart att man vilar Riccy för att inte riskera något inför Intermatchen som han uppenbarligen ska spela, vilket kan vara rätt tänkt då Inter har småvuxna och kvicka anfallare. Alex är ju också en oerhört duktig ersättare.

---

Chelsea måste vinna. Något annat resultat kan inte godkännas, accepteras eller uthärdas. West Ham har dock redan luggat oss på poäng den här säsongen, på Upton Park så inget får tas för givet. Men West Ham är oerhört ojämna med precis lika ojämnt försvarsspel. De gjorde bort sig ordentligt i helgen försvarsmässigt mot Bolton och kunde aldrig komma ifatt. Zolas statistik är oroväckande på sistone (sparken kanske inte ligger långt borta) och West Ham har som tendens att förlora de matcher de måste vinna mot sina direkta konkurrenter för att istället lugga andra lag på poäng (som i julhelgen mot Chelsea). Förmodligen för att deras spel helt enkelt fungerar bättre när de får komma ur underläge och överraska.

De har dock fått tillbaka sina skadade spelare och Carlton Cole kommer allt närmare den form han hade innan sin skada, en form som kanske kommer att föra honom in i VM-truppen. En vars form verkar föra honom allt längre från VM-truppen är vår Joe Cole som varit iskall på sistone. Frågan är om han får chansen att visa något mot sin gamla klubb West Ham. Joe Coles agenter håller också på att förhandla honom bort från ett kontrakt med Chelsea då de begär sexsiffrig veckolön i pund för Cole. En lön han inte varit i närheten av att förtjäna de senaste två åren. Jag gillar Cole starkt, men jag hoppas Chelsea håller emot. Chelseas största problem för ögonblicket ekonomiskt är att alltför stor del av omsättningen går till löner och det är dags att spelarna inser det och att Chelsea inte är rätt ställe att bara håva in stora lönepengar på. Så i det här fallet har klubbledningen mitt fulla stöd. Även om det innebär att Cole hamnar hos spuds, citeh eller manure - de klubbar som enligt ryktet helst vill ha honom. (Anelka är i samma position, hans kontrakt går till skillnad från Cole dock inte ut förrän nästa år).

Skadeläget i Chelsea är mer eller mindre oförändrat, Ashley och Bossman är borta för säsongen. Det finns fortfarande hopp om Essien. Cech hoppas snart vara tillbaka. Ballack är tillbaka efter avstängning, han blev ju lite irriterad mot City. Belletti dock fortfarande avstängd då dumregeln om rött kort vid en liten förseelse i straffområdet drabbar honom hårt.

Alex var matchens bäste spelare mot Stoke. Och fick pris för det. Han är också nominerad som bäste spelare i cupomgången. West Ham har dock en annan sorts spelare än fysiska Stoke och det är möjligt att Carlo väljer att matcha Riccy som behöver matchträning efter sin skada. Stoke hotade inte direkt Chelsea förutom skottet som smet förbi alla utom Mikel på mållinjen, det var väl det enda de åstadkom egentligen.

Annars har veckan mest handlat om Champions Leagueomgången, vilket höjer nervositeten inför vår match. Jag dock inte förstå varför folk är så förvånade över att Real Madrid åkte ut. Köper man spelare för att sälja tröjor behöver de ju inte fungera som ett lag. Just nu är det ändå bara ett lag som imponerar på mig i CL, det är Man United. Arsenal vann urlätt mot ett riktigt dåligt Porto. Sådant imponerar inte lika mycket. Lyon gjorde precis vad jag trodde de var kapabla till.

Vinst är nödvändig och då tar vi tillbaka vår serieledning. Åtminstone till ManU återigen spelat en match mer än oss på söndagen då de tar emot svåra Fulham. Ett Fulham som hade det mycket tufft mot Juventus borta i Europaleague och nog vill visa att de kan bättre. Fast med Rooneys fullständigt hysteriska form är grundtipset utan tvekan Unitedseger.

Didier Drogba har nu inte gjort mål på de tre senaste matcherna. Det är faktiskt hans längsta period den här säsongen utan mål, så det är dags att ta upp jakten på Rooney i skytteligan. Drogba som dessutom utsågs till Afrikas Bästa Fotbollsspelare under torsdagen. Det var hans andra sådan titel, den förra redan 2006. Därtill vann han ju omröstningen ett år, men då han själv inte kunde ta emot utmärkelsen gick den till tvåan istället!

 


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.