AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 28 sp 19 v 4 o 5 f 65 - 26 mål 61 poäng


7 mars 2010

Semifinalmotståndare

Wembley nästa.

Tyvärr inte för finalen då det är semifinalerna som spelas härnäst, men de spelas på Wembley för att FA ska tjäna så mycket pengar som möjligt.

Det gick ganska enkelt att slå ut Stoke i kvarten. Stoke hotade liksom aldrig på riktigt. Och det är så oerhört skönt att se Chelsea vinna igen. Det var tydligen bara 4-5 år sedan Chelsea förlorade två matcher på raken, det kändes som mycket längre, men det var alldeles för jobbigt ändå. Tre matcher har jag ingen aning om när vi förlorade senast, men det var inte nu.

Och äran att möte de försvarande FA Cupmästarna gick till ASTON VILLA, supertuff match, och i den andra semin spelar. Matcherna går. 10-11 april på Wembley som sagt, viken dag Chelsea spelar är inte klart ännu Av de kvarvarande lagen fick vi absolut den tuffaste uppgiften. Aston Villa har redan förlorat en titel i år i ligacupen då domaren som alltid gynnade Man United. De lär längta efter revansch mer än något annat lag i England. Men Chelsea är bra, så det kommer att bli den på papperet i särklass jämnast matchen. I den andra matchen möts Portsmouth och vinnaren av Tottenham-Fulham. Heja Fulham, heja Fulham.

Noterbart från dagens match. Lampard gjorde sitt 16e mål för året och trots en trög start lär han med största säkerhet ännu en gång komma över 20 mål per säsong. En fullständigt otrolig prestation av en mittfältare. och det är för minst sjätte året i följd. Borde kolla upp om det är sjunde...;-) Jag kan inte hjälpa det men det finns två spelare i Chelsea som jag tycker ALDRIG någonsin får den cred de förtjänar. Lampard får mycket beröm, men ändå håller vissa Gerrard, som varit rent ut sagt usel i år, som bättre. Fullständigt obegripligt. Lampard är mycket möjligt en av Englands bästa mittfältare genom tiderna och utan tvekan den målfarligaste. Ballack är självklart den andre. Folk som inget fattar ser inte den insats han gör för Chelsea, även om han överreagerade i fiaskomatchen mot Citeh och fick två gula kort. Han är dock tillbaka mot West Ham nästa lördag på Stamford Bridge. Och vinst är det enda tänkbara med tanke på utvecklingen i ligaspelet.

Alex visade vilken suverän försvarare han är, han underskattas också ofta. Men just mot lag som Stoke finns det knappast någon bättre. Han är inte riktigt lika kvick i fötterna som Riccy, men det finns ingen bättre blockerare i ligan. Alex är dessutom väldigt duktig på markeringsspel och huvudspel, knappast särskilt brasiiansk. Men utan en tvekan en man för Brasiliens VM-trupp eller är det tjänstefel av Dunga. Därtill alltid lojal och utan några som helst antydningar till skandaler, vilket känns skönt i vår backlinje, ;-) Jag är mycket förtjust i Alex.

JT var bra igen. Skönt det behövdes. Anelka var oerhört nära att göra mål ett par gånger, synd att han inte fick göra det. Hans form har inte varit bra på sistone men den här matchen var ett steg framåt.

 

 


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.