AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 28 sp 19 v 4 o 5 f 65 - 26 mål 61 poäng


5 mars 2010

Inför Potters i cupen

Vi lär förlora serieledningen den här helgen. Dock av helt naturliga skäl då Chelsea inte spelar i ligan utan möter Stoke på Stamford Bridge i FA Cupens kvartsfinal. En vinst där och Chelsea lär få göra den rätt korta resan till Wembley för semifinalen.

Om det är dåliga nyheter är fortsättningen ännu sämre. José Bosingwa som hade börjat träna och tippades kunna återvända till laget den här vecka försvann för resten av säsongen istället, precis som Ashley Cole. För Bosingwa är det dock ännu värre då det står helt klart att han även missar VM. Bosingwa måste ha en ny operation.

Michael Essien har också råkat ut för komplikationer och är i Frankrike tillsammans med Ashley Cole för rehabilitering. Essien kommer knappast att hinna komma tillbaka den här månaden.

Godare nyheter. Riccy Carvalhos skada i landskampen bedöms inte som allvarlig. Det finns t o m förhoppningar om att han spelar på söndag. Jag tvivlar, Carlo lär nog spara Riccy till Intermatchen framöver. Särskilt om Alex är spelklar vilket vi hoppas. Det sägs att han är det. Alex spelstil kan nog också passa det mer fysiska Stoke också.

Petr Cechs rehabilitering ligger före tidtabellen och där finns det hopp om att han kan var tillbaka till Intermatchen. Vilket behövs för Hilario övertygade absolut inte alls mot City, snarare får han helt ta på sig de två första målen. Deco kan möjligen spela mot Stoke. Zhirkov är fortfarande osäkert, men vi kan alltid hoppas då vi behöver en naturlig kantspelare där. Malouda har vikarierat OK men är en sämre försvarare än Zhirkov.

Chelseas form är ju usel för ögonblicket, så där måste vi få se en ändring. Det är i senaste ögonblicket nu att börja vinna igen. Vi kan nu bara förlora titeln, snarare än vinna den. Nu handlar söndagsmatchen om en annan sorts titel, men då vi är titelhållare så är begreppet detsamma.

Stoke som slagit ut både Arsenal och Manchester City i cupen kan självklart inte underskattas även om de lär sakna Shawcross efter hands inblandning i Ramseys olycka. Det pratas också mycket om Rory Delaps unika inkast. Det är dock inte längden på inkasten som gör dem unika utan att de kommer i en väldigt låg vinkel, inte i den båge som de flesta långa inkast har. Det gör dem mycket mer precisa än till och med hörnor.

I Stoke finns numera också gamle Chelseaspelaren Roberth Huth som tillhör de spelare som har hårdast tillslag i Premier League, självklart med Alex och vår egen avstängde Juliano Belletti. (Även Michael Ballack är avstängd på söndag efter sina två gula kort senast. Belletti fick direkt rött kort och därmed automatiskt tre matchers avstängning för en ganska velig förseelse, men den bedömningen visar också hur olika Chelsea behandlas av domare jämfört med United som fick behålla Vidic efter en i mina ögon värre förseelse i ligacupfinalen).

En annan spelare att se upp med är också Ricardo Fuller. FA Cupen är säkerligen ett oerhört stort fokus för Stoke i år då deras plats i Premier League verkar rätt klar.

 

FA YOUTH CUP
Ungdomslaget där svenske Marko Mitrovic öser in mål möter Blackburn i semifinalerna i FA Youth cup. De börjar borta på Ewood Park den 17 mars och veckan efter, 22:e, blir det retur på Stamford Bridge. Första gången som Mitrovic spelar på den arenan, förhoppningsvis inte sista.


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.