AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 27 sp 19 v 4 o 4 f 63 - 22 mål 61 poäng


26 feb 2010

Inför Citeh, the Citizens

Skadeeländet fortsätter. När Petr Cech äntligen var tillbaka i samma form som pre-Stephen Hunt får han en bristning i vadmuskeln. Borta i tre-fyra veckor är domen. Alltså högst tveksamt om han är tillbaka till returen mot Inter. (Jag mår för övrigt fortfarande dåligt över utgången av den matchen och domarens oförmåga att se en av de klaraste straffar jag sett).

City däremot får tillbaka Tevez som varit i Argentina där hans dotter föddes för tidigt och hamnade i komplikationer. Tevex spelade inte mot Stoke i onsdags, men förväntas spela mot Chelsea. Och en sak är tydlig, City är ett helt annat lag utan Tevez. City har varit mycket tveksamma utan honom. Och en Tevez i den form han var i december är en av ligans bästa spelare.

Chelsea har en ordentlig revansch att fordra på Manchester City. Den förlust vi hade på City of Manchester Stadium kändes väldigt onödig, dubbelt så onödig då Frank Lampard missade en sen straff. Den första jag tror jag sett honom missa i Chelsea. I landslaget har jag sett honom missa några. Sedan var det Micah Richards uppenbara hands som ledde till att Adebayor kunde göra mål!

Adebayor slipper dock Chelsea då han drog på sig sitt andra röda kort i onsdags och idag fick en fyra matchers avstängning på grund av det. Mancini bör verkligen ha ett långt samtal med den förre Arsenalspelare om hans disciplinära problem på plan. City har också Patrick Vieira som redan påbörjat sin avstängning för ett direkt rött kort.

Kolo Touré och Roque Santa Cruz har knäproblem och är osäkra på start. Chelsea har självklart en allt längre skadelista igen: Cech, A Cole, Bosingwa, Essien är helt borta. Det finns också en del osäkra kort som Deco.

Det är för övrigt andra gången på fyra dagar som två tränare med bakgrund i de stora Milanoklubbarna möts. I onsdags självklart då förre Milantränaren Ancelotti mötte Chelseas förre tränare nu i Inter, José Mourinho. Nu möter Ancelotti sin förre kollega i Inter, Roberto Mancini. Fotbollsvärlden är kanske inte så stor ändå.

Mancini, har ett sämre "record" än Mark Hughes, ändå anser jag att City är bättre inte minst bakåt än under Hughes. Mancini må ha förlorat fler matcher, men å andra sidan spelar han inte bara oavgjorda matcher. Därtill måste man bedöma motståndet och att Tevez har saknats. City är liksom Arsenal och Man U väldigt beroende av sin storstjärna.

Då City förlorade mot Stoke slipper vi möta dem efter det korta landslagsuppehållet. Annars hade vi haft två matcher i rad mot City på Stamford.

Chelsea måste vinna den här matchen och behålla fyrapoängsförsprånget till Man United. Inte minst med tanke på hur svårt vi har att få till resultaten på bortaplan. Vi förlorar ju även orättvist när vi spelar mycket bra, åtminstone i en timme i går. Efter Cechs skada dog matchen en hel del.

City är inget lag som kan nonchaleras. Det kommer att bli en mycket tuff match tidigt på lördagen.

Ännu har vi inte fått några nyheter om Zhirkov kommer att kunna spela. Om inte är väl chansen att laget kommer att se ut som på San Siro, fast med Hilario i mål. Vi får hoppas att det räcker med skador nu. Snart kommer Bosingwa tillbaka och därefter hoppas vi på Essien. Bägge bör vara spelklara inom ett par veckor. Ashley Cole är borta säsongen ut och bara ett mindre mirakel skulle väl innebära att han kan spela t ex en Champions Leaguefinal i slutet av maj. Petr som sagt borta större delen av mars. Övriga skador är mer normalt slitage, även om Deco visar ovanligt mycket slitage den här säsongen.

Skvallerpressen bryr sig dock lite om matchen och diskuterar bara Wayne Bridges eventuella start (troligen) mot John Terry. Bridge som likt en tjurig barnunge tackat nej till landslaget på grund av skandalhistorierna. Man kan kanske förstå honom, för fakta är ändå att Capello lär välja John Terry före en reservspelare om det blir problem mellan spelarna. Därmed nog talat om den sjaskiga historien som dock handlar om annat än fotboll.

Bridge är dock ingen spelare jag fruktar, han är inte alls lika bra längre som han var när han var back-up i Chelsea. Det är Shay Given, kanske ligans främste målvakt och definitivt den reaktionssnabbaste och Carlos Tevez som kommer att ge oss problem. Kanske även Carig Bellamy om denne spelar.


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.