AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 27 sp 19 v 4 o 4 f 63 - 22 mål 61 poäng


22-24 feb 2010

Inför Nerrazzuri

ÄNNU SENARE NYTT:

Det senaste är att Juliano Belletti ser ut att ersätta Zhirkov på vänsterbacken ikväll. Belletti har aldrig spelat vänsterback och är högerfotad, men det är kanske det smartaste draget även om jag fortfarande tror Carvalho hade varit ett bra alternativ. Men Carlo vill säkert behålla mittbackslåset JT och Riccy, inte minst då JT fallerat en del i sina två senaste matcher. Då behövs Riccy vid hans sida. Carvalho är ju trots allt betydligt mer rutinerad i sådana här matcher än Alex.

Gårdagens stora nyhet var att Carlo skulle sagt något om att hela Italien utom Interistas skulle stödja Chelsea ikväll. Det verkade underligt då Carlo är mycket angelägen om att undvika den sortens mind-games. Det var också en ren lögn berättade Carlo på kvällen. Han hade aldrig någonsin sagt det som lades i hans mun av nästan alla medier i världen.

Tippat lag så här några timmar innan match:
Cech - Ivanovic, Riccy, JT, Belletti - Ballack, Mikel, Lampard - Malouda, Anelka, Drogba
På bänken lär flera ungdomar, som Bruma, Borini, Kakuta, Sturridge, finnas med tillsammans med mer rutinerade Joe Cole, Kalou, Alex, Hilario.

---

SENASTE NYTT: Juliano Belletti är frisk igen, liksom Alex. Däremot kan Yuri Zhirkov inte spela mot Inter vilket är ett ordentligt avbräck då vi nu saknar bägge våra vänsterbackar. Inte alls bra. Det kommer att förändra Chelseas spel som ju till stor del bygger på våra flygande ytterbackar. Det blir värre då den naturlige ersättaren är Paolo Ferreira, som inte är registrerad i CL-truppen och därför inte får spela.

Så antingen måste Carlo chansa med Malouda som vänsterback, inte en spelare van vid defensiva uppgifter eller så flyttas Riccy Carvalho ut på vänstern. I mina ögon det troligaste och bästa alternativet. Sista alternativet är kanske att Jeffrey Bruma får spela där, men han är högerfotad och knappast van vid att spela till vänster. Riccy är visserligen också högerfotad, men han brukar spela till vänster om Alex i mittförsvaret när de två spelar ihop! Men det hela är en stor försvagning och vi lär få se José Mourinho försöka utnyttja den, det är jag övertygad om.

UEFAs regler om egna spelare ligger bakom det faktum att Chelsea inte har Ferreira anmäld. Detta gör också att Chelsea åker med ungdomarna Bruma, Borini, Kakuta, Sturridge i 20-mannatruppen.

Frank Lampard är frisk från sin virusinfekton och kommer säkerligen att starta till vänster på mittfältet.

---

Onsdag har Chelsea den extremt svåra åttondelsmatchen mot Inter i Milano.

En match som väl kan definiera hela säsongen. I ligan har vi fått ett välbehövligt glapp ned till United, fyra poäng till dem och sex poäng till Arsenal. Ligan är långt ifrån avgjort inte minst då Chelsea har ett flertal mycket svåra bortamatcher och Chelsea har verkligen inte imponerat på bortaplan i år, undantag mot Arsenal.

Och vi vet alla hur Chelsea spelat på bortaplan i år.

Media är alldeles till sig och har så varit ända sedan lottningen och sann till sin natur har José Mourinho dragit på stora trumman för mindgames. Dock har Carlo Ancelotti vägrat nappa vilket onekligen drar en del vind ur seglen för JM och media.

Få känner dock Chelsea bättre än José Mourinho och få managers är lika skickliga på att stänga igen matcher som han är. Så det krävs lite flyt och tur på San Siro (jag vägrar kalla arenan Guiseppe Meazza). Ett tidigt mål för Chelsea skulle onekligen öppna upp matchen på ett skönt sätt. Oavgjort är dock grundtipset, liksom målsnålt.

Inter har ett mycket bra lag, särskilt därbak och därfram. Mitten är något mer tveksam även om jag är en stor beundrare av Cambiasso. Sneijder har betytt väldigt mycket för klubben i år där han spelar precis bakom frontlinjen. Han är dock en skadebenägen spelare och inte alltid tillgänglig på grund av det. Han spelade dock i helgen mot Sampdoria, en match som var en uppvisning i defensivt spel av Inter som fick spela slut matchen med nio man och ändå höll 0-0. Så även om Serie A inte är i toppen av ligor i Europa längre ska inte just Inter underskattas. Särskilt inte med José Mourinho som manager.

Muntari har den defensiva rollen och han är i mina ögon inte toppklass. Stankovic har inte heller imponerat på mig i år.

Mittbackarna är lite stabbiga och långsamma även om Lucio är ett bra tillskott för klubben. Han spelade dock inte i lördags. Julio Caesar är inte lika bra i år som tidigare år, men är en högklassig målvakt normalt.

Det är dock framåt som Inter har sina starkaste namn, oavsett det faktum att de inte vräkt in mål. Inget Mourinholag gör det. Bäst i år har utan tvekan Diego Milito varit. För mig är Eto'o helt klart en bevikelse. Han har dock Champions Leaguerutin i mängder och kan självklart inte räknas bort. Nykomlingen Goran Pandev har varit sensationellt bra sedan han kom. Hur kunde Lazio släppa honom på fri transfer? Därtill har de den på alla sätt oberäknelige Mario Balotelli.

Nej, det lär inte bli lätt men ett bra resultat på San Siro och det finns ändå mycket goda skäl för att tippa avancemang efter matchen på Stamford Bridge.

Det som oroar är självklart att Chelsea blivit rätt skadedrabbat på sistone. Nu räknar Carlo ändå med att sjuke Frank Lampard blir spelklar, liksom Riccy Carvalho och Alex. JT har minst sagt sviktat i sina två senaste matcher men nu är det den skadade Ashley Cole som förföljs av de engelska mediedreven så kanske JT kan hitta tillbaka till formen från Arsenalmatchen. Zhirkov klev av med en ansträngd vadmuskel i lördags men ska vara spelklar. Det var mest en försiktighetsåtgärd att han fick gå av. Han var bäste spelare i första halvlek upp till dess. Till returen kan dock Bosingwa vara spelklar och kanske till och med Essien. Essien som betyder så mycket för tempot i vårt passningsspel.

Drogba är i kanonform. Anelka är i klart sämre form men har onekligen kapacitet. Mikel spelar stabilt i den defensiva rollen och Michael Ballack var mycket bra framförallt i första halvlek i Birmingham. Joe Cole lär knappast få starta medan Malouda varit stabil på sistone liksom Ivanovic som ännu inte varit dålig i år. Petr Cech är i mycket fin form och spelar som på tiden före Stephen Hunt. Chelsea har hållit nollan 21 gånger hittills i år. En smått otrolig bedrift då nästan en tredjedel av säsongen återstår. Vi har släppt in näst minst mål i hela Premier League och inte många i Champions League heller. Ändå snackas det bara om våra svagheter på fasta situationer. Inte om hur bra vi är på att hålla målet rent från påhälsning.

Gissad startelva så här två dagar innan är:
Cech - Ivanovic, Carvalho, JT, Zhirkov - Ballack, Mikel, Lampard, Malouda - Anelka, Drogba

Ett oavgjort resultat med mål för Chelsea är ett bra resultat. En vinst vore alldeles utmärkt.

 


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.