AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 26 sp 18 v 4 o 4 f 61 - 22 mål 58 poäng


19 feb 2010

Skadedrabbat inför Wolves

Sju (7) spelare är borta inför bortamatchen mot Wolverhampton på lördagseftermiddagen.

Känt är givetvis våra långstidsskadade Essien, Bosingwa och Ashley Cole. Nya på skadelistan, eller fortfarande där med mindre skador är Belletti och Deco. Ny på listan är Alex och Frank Lampard. Den sistnämnde är dock inte skadad utan sjuk i ett virus. Det är nästan det enda som någonsin hindrat Lamps från att spela match, då det var också ett virus som stoppade hans rekordlånga svit av matcher för något år sedan.

Nu ska Chelsea kunna klara av nästjumbon utan de här spelarna, men det är mer oroande att bara dagar senare är det dags för bortamatchen i Milano mot Inter. Där krävs det ett Chelsea som är på tårna. Ancelotti hoppas dock att spelare ska vara spelklara mot Inter trots att de missar resan till Birmingham.

John Terry är dock tillbaka efter sin semester för att jobba på sina privata problem. Förhopningsvis i bättre form än mot Everton som nog är en av de sämsta, om inte den sämsta match jag sett honom göra. JT är ju annars oerhört pålitlig i det att han väldigt sällan gör dåliga matcher. Han kan vara mindre bra, eller han vara väldigt bra som mot Arsenal, men det är sällan är han usel vilket jag tycker han var mot Everton tyvärr.

Förhoppningsvis avgör Chelsea matchen snabbt och kan sedan testa ungdomar som Jeffrey Bruma från ungdomslaget för att spara spelare till Intermatchen. Jag hoppas också att särskilt två spelare kommer igång och visar form igen efter några mindre bra matcher. Jag tänker på Nicolas Anelka som inte har varit bra sedan Drogba kom tillbaka och än mer Joe Cole som behöver visa sin klass nu, eller så kanske det är bra att hans kontrakt går ut... Hårda ord, men nödvändiga.

Det är bortamatch och Chelsea har inte direkt imponerat i de matcherna hittills. Snarare tvärtom i många av dem. Så jag vill verklige se ett skärpt Chelsea mot nedflyttningskandidaten.

Utlånade Michael Manciennes kommer självklart inte spela mot Chelsea, men annars är det ett taggat lag vi möter. De är inte ofarliga vilket många kanske kan få för sig.

De bötfälldes dock i veckan, villkorligt, på 25.000 pund vilket är en skitsumma i sammanhanget för McCarthys tilltag att byta ut tio spelare i laget i mötet med Man United. En enorm fördel som Chelsea inte lär få uppleva. McCarthy gjorde en läggmatch mot United och en villkorlig bötessumma är ett skämt för det sällsynt osportsliga uppträdandet. Jag tycker de skulle haft poängavdrag, men förmodligen vågar inte FA ta till sådana bestraffningar med tanke på hur vissa topplag behandlar de inhemska cuperna.

United, toppkonkurrenten har en mycket svår match borta mot Everton. Tyvärr är den inte tillnärmelsevis lika svår statistiskt sett då United haft lätt i den matchen traditionellt. Everton saknar Fellaini, men det gjorde det mot oss också och presterade ändå en mycket bra match, särskilt i andra halvlek med Saha i toppform. Får hoppas han också gillar att göra mål på sin gamla klubb.

 


Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.