AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 26 sp 18 v 4 o 4 f 61 - 22 mål 58 poäng


12 feb 2010

Inför the Bluebirds

SENASTE NYTT
Carlo Ancelotti har redan idag namngett sitt lag och som vanligt inte helt det jag gissade.

Så här ser det ut:

Hilario - Ferreira, Alex, Carvalho and Zhirkov- Lampard, Mikel, Ballack, - Sturridge, Joe Cole and Drogba. En 4-3-3 uppställning.

Helt vilar han Anelka som inte varit så lyckad de senaste matcherna och Belletti som inte är helt spelklar. På bänken alltså: Turnbull, Bruma, Ivanovic, Malouda, Matic, Borini, Kalou

Matchen visas på Viasat kl 13.00. Vilket är mer än engelska tittare får se...;-)

---

Cardiff City väntar på att Chelseas spelare ska revanschera sig för den onödiga förlusten mot Everton. Åtminstone är det min förhoppning. The Bluebirds som de kallas ligger f n på play-off plats till Premier League precis före lokalkonkurrenten Swansea.

Stirrar man sig blind på divisioner så är det självklart ett lag från en lägre division som vi möter i en FA Cup där alla andra s k Big Four-lag är utslagna redan. Personligen tror jag dock de blir klart svårare att möta än de flesta Premier League-lagen från nedre halvan som är mer intresserade av sin ligaposition. Cardiffs Bluebirds kommer utan tvekan att vara oerhört laddade och motiverade.

De vann också 1966 då mot ett oerhört segertippat Chelsea som spelade i första divisionen då. Cardiff spelade i fjärde divisionen!

Försvarsspelaren Anthony Gerrard (!) har också avslöjat hans taktik för att vinna över Chelsea, är inte helt säker på att managern Dave Jones håller med. Gerrard menar nämligen att taktiken är att sparka ned Chelseas spelare. Får hoppar domare Marriner är upplyst om detta. Vi behöver inte fler skador nu, förlusten av Ashley Cole för resten av säsongen är ett ordentligt bakslag för oss även om Zhirkov är en god ersättare.

Walesarnas vassaste kort är skyttekungen Michael Chopra som länge levererat men ändå inte hamnat i en större klubb. En av årets sensationsspelare, Chelseasupportern Roger Johnson i Birmingham kom i somras från just Cardiff.

Chelsea kommer att sakna den Bosingwa, Essien. Ashley Cole självklart efter hans fraktur i vristen. John Terry har som ni säkert redan vet fått ledigt för att försöka reparera sina familjeförhållandena efter att råkat ut för det värsta mediedrevet och medieuppmärksamheten i Storbritannien sedan Irakkriget! Inte för att jag tillhör dem som accepterar otrohet, men det är ändå en privatsak och engelsk dubbelmoral har väl här slagit alla rekord. Pinsamt är det enda jag kan säga om det och skribenter som vräkt sig i det hela och bidragit till att sprida rena lögner, ja jag är oerhört besviken på Marcus Christenson Liverpoolsupportern på fotbollskanalen.se! Det fanns ingen anledning att rota och gotta sig i skandalryktena på det sätt han gjorde i sin fotbollsblogg.

Belletti kommer att testas sent men jag tror han i bästa fall startar på bänken i ett starkt Chelsea som inte kommer att ge många platser till de yngre spelarna även om Bruma säkert sitter på bänken igen efter att kommit tillbaka från sin skada. Kanske får Sturridge en start, men jag undrar. Min chansning är att Hilario får stå och att Joe Cole får spela istället för Malouda som togs väldigt hårt utan att domare Wiley brydde sig på Goodison Park.

Mästarna måste hitta stilen igen efter förlusten mot Everton och det här är ett bra tillfälle innan matchen mot Wolves nästa vecka och därefter det tuffa mötet i Champions Leagues åttondelsfinal mot José Mourinhos Inter.

Laggissning: Hilario - Ivanovic, Alex, Riccy, Zhirkov - Ballack, Mikel, Lampard, Joe Cole, Anelka, Drogba

Bänken: Turnbull, Sturridge, Borini, Matic, Deco, Bruma, Belletti

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.