AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 26 sp 18 v 4 o 4 f 61 - 22 mål 58 poäng


11 feb 2010

Mer elände

Som jag tyvärr väntade blev Everton borta klart svårare än Arsenal. Ändå tycker jag det var rätt slarvigt av Chelsea att förlora. I första halvlek spelade Chelsea riktigt bra och hade inte Anelka snott bollen framför A Cole så hade vi haft en tvåmålsledning och då hade det varit en annan affär. Sedan vände turen och i andra hade Everton stort tryck på Chelsea under 15-20 minuter och efter det fick de genom Chelsea-dödaren Louis Saha sitt andra mål. Då hade Saha ändå fått se en straff räddas av Petr Cech i första halvlek. En rätt billig men ändå korrekt straff. I andra kom Chelsea aldrig riktigt till även om sista delen av halvleken var en vild jakt, men tyvärr mer vild än organiserad, på en kvittering. Påminde mycket om Man City-förlusten efter senaste Arsenalmatchen. Vad är det med Chelsea efter de matcherna?

Men närmare än en nick i ribban av Drogba kom vi aldrig. Som tur var tappade United två poäng mot Aston Villa så vi behåller serieledningen, men bjöd återigen igen in Arsenal i racet.

Som om det inte räckte så haltade Ashley Cole av planen och idag kom beskedet att han brutet ankeln och är borta i tre månader. Som tur var har vi täckning i Jurij Zhirkov men i den form Ashley Cole varit i år är det ett grovt avbräck. Ett av den där sorten som kan ändra en hel säsong. (United fick Ryan Giggs borta i fyra veckor med en bruten arm).

Därtill var John Terry en skugga av den spelare han brukar vara, förmodligen en sen reaktion på den press som det engelska (och andra länders) mediedrev som bedrivits mot honom. Carlo Ancelotti har också nu gett JT ledigt till Wolvesmatchen den 20e för att reda upp sitt tilltrasslade privatliv.

Vi har haft flera chanser att rycka i ligan men aldrig klarat av det, jag är mycket oroad över det särskilt som vi nu har flera nyckelspelare skadade på olika sätt. Hoppas verkligen få se ett helskärpt Chelsea som går på knock mot svåra Cardiff i FA Cupen tidigt på lördag.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.