AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 25 sp 18 v 4 o 3 f 60 - 20 mål 58 poäng


9 feb 2010

Inför Toffees

Det var en tuff match, åtminstone på förhand i söndags. Det är en minst lika tuff match imorgon även om den inte är lika upphaussad eller uppmärksammad. Ett Everton som hittat formen, fått tillbaka nyckelspelare och på bortaplan. Därtill efter en smärtsam förlust mot Liverpool. Det blir inte mycket tuffare än så.

Everton är det enda lag som tagit poäng i år på Stamford. Detta efter en osannolik match där de i princip gjorde mål på varje chans de hade och vilka mål! Varenda en köpte säkert trisslotter på vägen hem för mer tur än de hade på alla sina tre mål går banne mig inte att ha. Det var också tre fasta situationer vilket alla tjatar om som om det vore katastrof, jag tycker man istället ska tänka på att vi bara släppt in 20 mål oavsett situationer och att Petr Cech hållit nollan fler gånger än någon annan i år. Men sådant räknas också och vi förlorade två poäng mot dem, och de var inte i närheten av den form de är nu vid det tillfället.

Jag är nervös inför den här matchen, för nu är det verkligen viktigt att hålla fokus och att hålla försprånget till United. (De har också en tuff bortamatch mot svårspelade Villa). Efter förra Arsenalmatchen var det som om Chelsea slappnade av och tappade spelet. Det får inte ske nu när vi hängt av Arsenal som mycket väl kan förlora fler poäng borta mot Liverpool. (Det är en synnerligen tuff omgång för alla topplag idag och imorgon).

Vi har fortfarande våra knäskador borta, Bosingwa (3 veckor till), Essien (en månad), Belletti (i gång till helgen). Ballack gick också av med besvär senast men inget har sagts om hans spelstatus. Deco har lite problem (knä) och testas sent. John Terry som fick en ordentlig smäll, men som alltid spelade vidare, ska dock vara helt OK för start. Räkna dock i första hand med samma startuppställning som mot Arsenal. Även om jag nog föredrar Alex då Everton är så väldigt duktiga på fasta situationer och huvudspelet.

Ryktesvis kommer inte Evertons Fellaini vara tillgänglig på grund av skada , liksom inte Pienaar som är avstängd efter sin utvisning mot Liverpool (ett öde som väl också borde drabbat Fellaini om domaren hade haft matchen helt under kontroll, liksom Gerrard). Det är dock klara försvagningar av deras lag även om Arteta äntligen är tillbaka.

Det blir en nyckelmatch imorgon och jag hoppas verkligen Chelsea visar samma inställning, spel och vilja som mot Arsenal. I så fall ska vi klara av den här svåra matchen och sedan kan vi ägna oss åt en på papperet lättare match mot topplaget i The Championship, Cardiff City, i FA Cupen på lördag. Sedan följer Wolves hemma innan Champions League sätter igång igen med en mycket tuff uppgift i Milano. Det är roligt med fotboll just nu.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.