AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 25 sp 18 v 4 o 3 f 60 - 20 mål 58 poäng


7 feb 2010

Arsenal tillplattade

Vem är världens mest partiska manager? En fråga som säkert har tusentals svar. Ett av de namnen som hör hemma allra högst upp på den listan är Arsene Wenger.

En manager som till och med erkänner att han aldrig någonsin ser när domaren gör fel till Arsenals fördel, men han missar minsann aldrig motsatsen. Eller heller missar han ett enda tillfälle att gnälla och gnälla och gnälla och faktiskt ljuga.

Arsenal hade 70% bollinnehav och var det bästa laget på Stamford Bridge, enligt M Wenger the Whiner. En ren och skär lögn givetvis. Enligt Sky t ex hade de 58%. Långt, oerhört långt från 70%. Det är dock sant att de hade mest boll, precis som Chelsea planerat att de skulle ha. Alla vet ju idag att man låter Arsenal ha bollen och sedan när de ska komma till anfall då trillar alltihop samman för dem.Särskilt om ma kan kontra snabbt för då kan de inte försvara sig. Deras så hyllade Vermaelen har varit en sensation framåt i år, men jag är inte imponerad av honom som försvare och Gallas låter jag bli att kommentera. Ineffektivare fotboll än Arsenals är svår att hitta, och ändå gör de så många mål! En gåta för Wenger att lösa någongång när han slutar teoretisera och vill ägna sig åt att vinna matcher och titlar. Ett tips är dock att titta på mot vilka de gör målen...

Arsenal hade bara två farliga målchanser trots allt sitt bollinnehav, bägge räddades suveränt av Petr Cech. Almunia hade fler räddningar och såg dessutom Drogbas frispark gå i ribban. En frispark han aldrig hade haft en susning på hade den gått tio centimeter lägre från 25-28m håll!

Chelsea lät Arsenal leka sin kortpassningsfotboll men stoppade Arsenal brutalt och effektivt från att verkligen åstadkomma något. Detta missade M Wenger förstås.

Tydligen hade han glömt att påminna sitt försvar också. Dels att Drogba hade gjort tio mål på nio matcher mot dem före den här. (Två nya!) Dels att man ska alltid bevaka bortre stolpen. Det andra målet, tja det var inget stort försvarsarbete av Arsenal där heller men det är desto viktigare att framhålla vilket fantastiskt anfall det var av Chelsea som kontrade blixtsnabbt, effektivt och skoningslöst. Drogbas drag in mot planen ställde totalt två Arsenalförsvarare och skottet, ja där var nog alla målvakter chanslösa. Stenhårt. Han är fantastisk i år, i mina ögon bäst i världen även om Rooney varit väldigt bra i januari och Messi varit bra senaste tiden också.

I andra halvlek tryckte Arsenal på, men åstadkom väldigt lite och trots skenbart övertag i något tiotal minuter kändes det inte särskilt nervöst. Chelsea kontrollerade dem totalt trots att de fick ha bollen och kortpassa med. Det var en uppvisning av defensiv styrka, kontring, taktik och briljans av matchens tre bästa spelare; Didier Drogba, Petr Cech och John Terry. Resten av Chelsea var nästan lika bra även om spelet stundtals kunde varit mer övertygande och mer offensivt, det behövdes dock inte.

Som alltid när Arsenal spelade kom den slitna frasen fram: det var pojkar som spelade mot män. Lika sann som sliten.

Jag kan inte för mitt liv förstå att Arsene Wenger är så okritiskt hyllad och sedd i Arsenal och av Arsenals fans. Efter den här säsongen kommer ju även statistiken att visa att hans senaste sex år är de sämsta för Arsenal på 34 år! Ändå står Wenger efter matchen och hävdar "på fullaste allvar?!" att en tredjeplats är värd lika mycket som en FA Cupseger eller en ligacupseger. Lägg av....

Premier League handlar nu i allt utom teorin om en kamp mellan de senaste fem årens mästare. Enligt Olof Lundh fotbollskanalen, vars omdöme när det gäller Chelsea leeds-are som han är, vi alltid ifrågasätter (var placerade du Chelsea före säsongen, Lundh? Svar: fyra) har dock en liten poäng när han säger att Manchester United har ett lättare program. Det var inte vad han sa utan att ManU är det lag han tror vinner detta då de har hemmamatcher mot Chelsea och Liverpool och att de därför vinner ligan. Chelsea har nu inga fler hemmamatcher mot the Big Four, utan har Man United i påsk på Old Trafford och Liverpool i näst sista omgången på Anfield. Vi kommer att behöva ett försprång och jag hoppas verkligen att de tappade poängen mot Hull inte kommer att straffa oss. Men deras vinst mot Man City visade att de inte längre är lika usla som tidigare under säsongen. Mitt tips är att både vi och Man U (och de andra i toppen) kommer att förlora minst 5 poäng var till innan säsongen är över - så tuff och jämn tycker jag Premier League har blivit. Än har vi inte vunnit, absolut inte även om det inte lär bli Arsenal vi ser före oss skulle det värsta inträffa.

Det blir stentufft i veckan mot Everton på väg mot toppformen. Fast en sådan enorm tur med målen som de hade på Stamford Bridge kan de väl ändå inte ha igen?!

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.