AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 23 sp 17 v 3 o 3 f 57-19 mål 54 poäng


1 feb 2010

Inför Tigers, borta

Det var sannerligen inte enkelt borta mot Burnley. Det fria, flödande spel vi visat upp under januari fungerade inte alls och det var en riktig kämpainsats som gav oss segern på Turf Moor. Men klass vann och vi behöll serieledningen. Det blir inte mycket lättare mot Hull. Särskilt inte som deras nyförvärv Amr Zaki nu är spelklar (hoppade in mot Wolves). De har också den spelare som jag avskyr med intensitet, Stephen Hunt han som skadade Petr Cech och aldrig ens bad om ursäkt för vad han gjorde, och han gjorde det avsiktligt även om effekten säkert var värre än vad han menade. Nej, honom tycker jag inte om. Dessutom har han redan gjort mål på Chelsea i år, i öppningsmatchen hemma på Stamford Bridge. En match vi också vann knappt, genom ett övertidsmål av Drogba. (Gjorde för övrit bägge målen i matchen).

Segermålet mot Burnley gjorde John Terry som dock firade minst av alla efter en hemsk helg. Jag vet inte om anklagelserna och skvallret är sant, men inte är det bra oavsett vilket. Det är dock en privatsak och jag tänker därför inte kommentera det. Här ägnar vi oss åt Chelsea fotboll.

De röda jagande blev nog i praktiken en mindre när Arsenal klart förlorade till Man U på The New Library. Vinst frö Chelsea på söndag och Arsenal kan nästan även i teorin glömma ligatiteln.

Hull borta är en sådan där match som gör mig lite nervös. Det är så lätt att underskatta ett lag på nedflyttningsplats, men som ändå är starka hemma. Jag hoppas alla Chelseas spelare och ledare tar den här matchen på fullaste allvar och inte tänker på att vi ska ha revansch på Arsenal på Stamford nu på söndag. Det är tankar de får ta itu med senare i veckan. Först ska vi återställa vårt 4-poängs försprång före Man U.

Den av mig så hjärtligt avskydde Stephen Hunt (ni vet han som knäade Petr i huvudet) kommer inte att lämna Hull enligt senaste uppgifterna. Hull tackade nej till Wolves bud på irländaren. Hull får tillbaka försvaren Kamil Zayatta som vilade mot Wolves, däremot inga nyheter om Jimmy Bullard så honom slipper vi nog.

Carlo har meddelat att Drogba startar, liksom Deco och Riccy som startade på bänken senast för vila en liten skada. Däremot är det osäkert om Ashley Cole som har ett vristproblem startar, han kommer att testas sent tisdag.

Gissat lag:
Cech - Ivanovic, Riccy, JT, Zhirkov - Deco, Ballack, Lampard - Joe Cole, Drogba, Anelka Fast kanske borde Malouda som varit utmärkt senaste tiden få starta. Carlo har angenäma problem och om någon vecka eller så kanske även Bosingwa kan räknas in i truppen. Essien däremot lär få vänta till kanske returen mot Inter i CL.

---

Burnley har fått låna Chelseas lovande mittfältare Jack Cork resten av säsongen. Cork skrev ett treårskontrakt med Chelsea i somras och kommer närmast från en lånesejour hos Southampton så om han tar en plats i Brian Laws lag är det ett klart steg upp.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.