AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 22 sp 16 v 3 o 3 f 55-18 mål 51 poäng


28 jan 2010

Inför The Clarets

SENASTE NYTT:
Drogba och Kalou är tillbaka hos Chelsea men ingen av dem följer med upp till Burnley för matchen sent på lördagen. Däremot aviserar Carlo att de kommer att vara med på tisdag mot Hull. Bosingwa är ännu inte spelklar och Michael Essien opererades i Paris under torsdagen. Hans prognos om 4-6 veckor kvarstår. Belletti lär också vila efter sin smäll senast.

Det är frågetecken kring Riccy Carvalho och Deco och Carlo kommer att ta ett sent beslut om de spelar. Till skillnad från de två senaste matcherna har Carlo valt att inte namnge startelvan redan idag, han säger att han inte är klar över vilka som ska spela.

Min gissning blir därför denna:
Cech - Ivanovic, Alex, JT, A Cole, - Deco, Ballack, Lampard - Malouda, Anelka, Joe Cole

_---
Chelseas ungdomar är vidare i FA Youth Cup efter att slagit Portsmouth ungdomar med 1-0. Målgörare Conor Clifford. Svenske Marko Mitrovic hade ett par stolpskott. Oklart vilka de möter nästa omgång.

---

Burnley är en av Englands allra äldsta klubbar och ett av lagen som deltog i den allra första serien 1888. Det är historia det.

De är också nykomlingar i Premier League och startade säsongen sensationellt, framförallt på hemmaplan där de slagit Manchester United och tagit poäng av Arsenal. Ett mycket imponerande facit av ett lag som åtminstone jag var övertygat om skulle hamna klart sist i Premier League, men de har verkligen överraskat. Även om jag nog tror på nedflyttning ändå nu när den första nykomlingsentusiasmen har ersatts av en mer verklighetsinriktad inställning.

De har också tappat den person som många, inklusive mig, ger största äran av att de ligger där de ligger i tabellen, managern Owen Coyle. Han har ersatts av Brian Laws som ännu inte tagit poäng med sitt nya lag.

De fick också sin tongivande spelare Graham Alexander skadad i veckan. Veteranen har varit en viktigt spelare för Burnley hittills. Viktigast har kanske ändå danske målvakten Brian "The Beast" Jensen varit. Han har varit mycket bra i många matcher, men är nu inblandad i en fruktlöst konflikt angående nytt kontrakt.

Under transferfönstret har Burnley lyckats låna anfallaren Frederic Nimani från Monaco. En för mig okänd spelare.

Chelsea vann komfortabelt på Stamford med 3-0 (Anelka, Ballack, A Cole) men Burnley på bortaplan Turf Moor är en helt annan match. Vilket också Carlo Ancelotti tidigt har varnat för.

Imorgon får vi se om Carlo följer sin vana från de senaste veckorna och namnger startelva dagen före... ett sällsynt beteende hos PL-managers.

---

Chelsea har haft flest skott på mål (on target) av alla lagen i PL. 247 stycken hittills. Och 55 mål på dem. Det visar att mälvakterna kanske inte alltid är så dåliga i England vi man tror när man ser vissa av dem, men så är ju de flesta ej engelska målvakter. Bästa målvakterna är ju alla från övriga Europa och USA.

---

Chelsea återtog ligaledningen, med en match mindre spelad, efter vinsten mot Birmingham då Arsenal bara fick oavgjort mot lokalkollegan Aston Villa (vilket dock var bättre än vad vi åstadkom där!). Det var en imponerande uppvisning av Chelsea mot Birmingham även om man lättade ordentligt på gasen. Det hade kunnat bli liknande siffror som mot Sunderland. Chelsea var totalt överlägsna så länge alla brydde sig och Birmingham gjordes väl svaga, eller gav de tidigt upp efter Chelseas ledningsmål. Joe Hart var återigen duktig i målet om än ej samma fantom som på St Andrews. I Chelsea glänste i princip alla, men särskilt Lampard, Anelka och Joe Cole samt Malouda vill jag framhålla. Våra försvarare hade en lugn dag även om Cech gjorde en mycket bra räddning på Faheys skott, ett av tre som gick mot målet från Birmingham.

---

Gamle Chelseaälsklingen Eidur Gudjohnsen, som jag personligen anser var en mycket trevlig spelare med en makalös förmåga att missa de mest givna målchanser för att istället göra mål på vad jag aldrig trott var en målchans, har skrivit på för Tottenham. Ett agerande som aldrig kan ge några applåder hos mig. Räcker det inte med att Gus Poyet spelade för dem?

West Ham trodde de hade lånet klart (f ö också från Monaco, se ovan) men blev blåsta när Gudjohnsen valde Tottenham i andra ändan av tabellen. Inte snyggt gjort av Eidur och självklart hade jag helst sett att hans pelat i Chelsea Light, West Ham istället. Om inte för att det ytterligare hade utökat Chelseainflytandet i klubben.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.