AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 21 sp 15 v 3 o 3 f 52-18 mål 48 poäng


22 jan 2010

Inför the Lilywhites

 

SENASTE NYTT:
Carlo Ancelotti är inte den som fegar inför matcherna utan redan idag fredag har han meddelat omvärlden vilken Chelsea XI som startar mot Preston North End.

Hilario, Paulo Ferreira, Alex, John Terry, Yury Zhirkov, Juliano Belletti, Michael Ballack, Frank Lampard, Deco, Nicolas Anelka, Daniel Sturridge.

Mest överraskande för mig är att Deco startar istället för Joe Cole, jag trodde inte han var matchklar. Att se Zhirkov spela från start istället för Ashley Cole som kan må bra av lite vila inför vårens alla tuffa matcher ska bli oerhört roligt. Han fick ju också en smäll på vristen mot Sunderland. Han har skött sig med mer än den äran varje gång han har fått spela, men att peta A Cole ur ett engelskt lag inför VM är en väldigt tuff uppgift -inte minst som Ashley Cole gör sin hittills bästa säsong, definitivt i Chelsea kanske överhuvudtaget.

Joe Cole och Malouda vilar helt. Bänken har ännu inte namngivits, men räkna med flera unga spelare.

Sedan Preston slog ut Colchester med 7-0 har ju Darren Ferguson tagit över, spekulationerna är att han nu står i ständig telefonkontakt med pappa Alex ang motståndet på Deepdale tidigt i morgon eftermiddag (visas i Viasat).

ESSIEN. Det är nu bekräftat att Michael Essien är borta i ca 6 veckor med en meniskskada.

---

Utan att ha spelat har vi tappat serieledningen till de röda från norra London, dock enbart på antal gjorda mål och på det faktum att de spelat en match mer. Då United spelar på lördag i ligan mot Hull, som borta är ett helt annat motstånd, kan vi snart ligga på tredje plats i ligan, men med färre spelade matcher.

I FA Cupens fjärde omgång möter vi The Lilywhites, ett lag som är ett av de allra mest klassiska i England, men vars storhetstid ligger en bra bit tillbaka i historien. Även om de nosat på playoff om uppflyttning till Premier League de senaste åren.

Preston North End är det ovanliga namnet på klubben som bildades redan tjugofem år före Chelsea, 1880.

Preston har också nyligen bytt manager, till sir Alex Rednose Fergusons son Darren som tidigare fick sparken från Peterborough, men ändå räknas bland kommande managers. (Bland tidigare managers kan nämnas Evertons David Moyes!) Staden Preston ligger i västra Lancashire och till deras värsta konkurrent räknar de Blackpool, i viss mån Burnley, Blackburn.

Jag kan inte särskilt mycket om deras spelare, men truppen består till största delen av engelska och skotska spelare med ett litet holländskt inslag.

I Chelsea har skadelistan återigen fått Michael Essien som toppnamn. Tyvärr. Klart besked om hur länge han är borta har ännu inte kommit men 4-6 veckor är gissningen. José Bosingwa har börjat träna men är några veckor från spelform. Deco har också börjat träna men vi ska inte räkna med honom den här matchen. Kalou, Drogba och Mikel är också kvar i Afrika för att spela slutspel i ACN.

Carlo A lär göra en hel del ändringar från laget som så oerhört övertygande spelade ut Sunderland på Stamford Bridge. På Deepdale kan vi nog räkna med att Sturridge spelar igen och att flera spelare vilar. Mitt tips är också att Alex tar plats i backlinjen då det verkar som Carlo spelar honom och Riccy växelvis. Alex är med sitt huvudspel och starka fysiska närvaro säkert också ett bättre alternativ mot ett lag med brittisk tonvikt. Belletti lär nog fortsätta som holding midfielder, en roll han skötte utmärkt mot Sunderland. Malouda tror jag också kommer att få spela. Men om det blir julgranen, diamanten eller 4-3-3 som senast, det vet nog bara Carlo.

Lampard närmar sig med stormsteg förra årets form och är väl vid sidan av JT och Cech (fast just i cupen kanske det blir Hilario) de första namnen på laguttagningsbladet när Carlo ska bestämma sig. Lampard närmar sig också tredjeplatsen bland Chelseas målgörare genom tiderna, vilket är anmärkningsvärt för en mittfältare. Bara 9 mål för att tangera rekordet. Min gissning är att han tagit den platsen från några av våra klassiker redan innan säsongen är över. Se nedan. Notera också hur få matcher det krävdes för att uppnå rekordnivåerna för i tiden. Kan Lampard t o m utmana Bobby Tmablings otroliga 202 mål? Kanske om han spelar 4 säsonger eller så till och håller sitt målsnitt någorlunda.

Anelka bör vara given att leda attacken högre upp på plan än han väljer att spela när Drogba är tillgänglig. Ballack var väldigt bra mot Sunderland och jag hoppas han spelar, men kanske sparas han för senare uppgifter. Er gissning är lika god som min.

På bänken bör det finnas god plats för flera ungdomar som Borini, Matic och kanske Kakuta som gjorde ett härligt mål i reservlaget mot Wolves i måndags.

 

THE 100 CLUB
1. Bobby Tambling 202 mål, 366+4 matcher
2. Kerry Dixon 193 mål, 413+7 matcher
3. Roy Bentley 150 mål, 367 matcher
3. Peter Osgood 150 mål, 376+4 matcher
5. Frank Lampard 141 mål, 430+24 matcher
6. Jimmy Greaves 132 mål, 169 matcher
7. George Mills 125 mål, 239 matcher
8. Didier Drogba 113 mål, 193+47 matcher
9. George Hilsdon 107 mål, 164 matcher

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.