14 jan 2010

Inför Black Cats och lite till

SENASTE:

Laget1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
6 Ricardo Carvalho
26 John Terry (c)
3 Ashley Cole
13 Michael Ballack
35 Juliano Belletti
8 Frank Lampard
10 Joe Cole
39 Nicolas Anelka
15 Florent Malouda
Avb: 40 Hilario, 19 Paulo Ferreira, 33 Alex, 18 Yury Zhirkov, 24 Nemanja Matic, 45 Fabio Borini, 23 Daniel Sturridge.

Hoppas Carlo valde rätt med Riccy istället för Alex mot de huvudstarka Darren Bent och Kenwyne Jones som gör comeback. Sunderland ställer ett starkt lag på plan. Väldigt starkt, det här blir tufft. (Lyckades för en gångs skull få tio rätt i gissningen av laget)

ESSIEN
Ghana förlorade klart mot Kalous och Drogbas Elfenbenskusten. Nu måste de vinna mot Burkina Faso annars kommer Essien hem oväntat tidigt. Gissa vad jag håller tummarna för nu!

HULL
Den flyttade matchen mot Hull ska spelas tisdagen 2 februari. Får hoppas Jimmy Bullard inte hinner komma tillbaka eller att nyförvärvet Amir Zaki inte är i spelform ännu. Det är nu en klart tuffare match än det hade varit förra helgen.

___

Sunderland hemma är en annan match än Sunderland borta. En match som Chelsea vann mycket övertygande efter en av höstens bästa matcher. Den slutade 3-1 till Chelsea efter att Sunderland tagit ledningen genom sin storskytt Bent.

Sunderland startade säsongen i allra högsta grad imponerande men har hackat en hel del på sistone, även hemma. Borta har de klart sämre statistik men ett lag med Darren Bent i den målform han har visat i höst kan aldrig underskattas.

Chelsea har för närvarande inga skador, även om Bosingwa är ett par veckor från matchform. Deco började träna i veckan och lär inte heller vara aktuell mot de svarta katterna från nordost.

Så förutom den afrikanska kontingenten som riskerar livet med att spela fotboll i Kabinda (Drogba, Kalou, Essien) och Mikel vars Nigeria nästan ser ut att åka ut redan i gruppspelet i Angolas African Cup of Nations, har Carlo en full trupp att välja ur. Inte illa under en känslig tid av säsongen, och vi vet ju alla ur t ex Liverpool plötsligt har upptäckt hur känslig den är med tre av sina fyra bästa spelare skadade i en och samma match i veckan.

Som vanligt är det omöjligt att gissa hur Carlo ställer upp laget, men här är ett försök:

Cech - Ivanovic, Riccy, JT, A Cole - Belletti, Ballack, Joe Cole, Lampard - Anelka, Sturridge. På bänken: Alex, Malouda, Borini, Zhirkov, Hilario och Matic

Men jag skulle inte bli överraskad om Zhirkov och Matic startar. Matic då i den låga mittfältspositionen som Mikel eller Essien brukar spela och som jag här har tippat att Ballack skulle hålla.

OM det nu blir match, det är fortfarande snö i England.

STURRIDGE
Det tog sin tid men nu har FA förlikningskommitté äntligen bestämt det pris som Manchester City och Chelsea inte kunde komma överens när det gällde den så kallade utbildningskostnaden. Daniel Sturridge var kontraktlös när Chelsea värvade honom så en övergångssumma var inte aktuell. Men då Sturridge är under 23 år så kan klubben som så att säga utbildat honom begära betalt för det.

Något City verkligen gjorde. De krävde 10 miljoner pund! En löjlig summa så Chelsea kontrade med ett bud på 3 miljon. Inte undra på att de inte kom överens.

Kommittéen bestämde att Chelsea ska betala City 3,5 miljoner pund. En summa som kan öka till 6,5 miljoner. Det beror på vilka framgångar Daniel Sturridge når. Med Chelsea och eventuellt landslagsspel på seniornivå för England.

Sturridge har spelat en del matcher för Chelsea och i den senaste matchen i cupen mot Watford gjorde han sitt första, och sitt andra mål. Något vi hoppas ska innebära att saker och ting lossnar för den talangfulle spelaren som lidit av en del skadebekymmer sedan han kom till Chelsea. Han har haft en tendens att helt enkelt vilja för mycket, vilja visa för mycket och helt enkelt övergöra saker i de matcher han spelat. Med de första målen bakom sig kan han slappna av verkligen börja bidra även om han knappast lär peta Anelka eller Drogba i år.

KAKUTA
Det ökända ärendet Gael Kakuta som gav Chelsea ett transferförbud av FIFA kommer att avgöras av CAS, idrottens överdomstol i april. Chelsea är i allra högsta grad övertygade om att vinna överklagandet, vilket nu anges som förklaring till varför Chelsea inte är intresserade av någon transfer nu i januari.

AGÜERO
Som alla som läst skvallerpressen, dvs sportsidorna, vet har Sergio Kun Agüero nu varit klar för Chelsea sedan i somras. Fast så har det ännu inte blivit.
Senaste orsaken till att Chelsea inte köpt Agüero anses nu vara hans skyhöga lönekrav, ca 200.000 pund i veckan. Något som alla insatta kände till redan i somras!

Detta trots att Atletico Madrid som liksom många har ekonomiska problem nu vill sälja Agüero för att betala för sitt nya latinamerikanska fynd Salvio. De lär ha gått med på en minskning av det begärda priset på 50m pund till 35m pund. Fortfarande ett skyhögt pris och mer ett tecken på hur det var än dagens krassa verklighet.

Och så har vi de där ungefär tre dussin andra spelare som nämns som framtida, möjliga, nästan klara Chelseaspelare - och jag orkar ärligt talat inte kommentera alla dumheter som kommer fram, som Emile Heskey!

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.