12 jan 2010

Mitrovic fixar avancemang

Svenske Marko Mitrovic var en av anledningarna till att Chelseas ungdomslag är vidare i FA Youth Cup efter en övertygande 4-0 seger borta mot Nottingham Forest.

Mitrovic som gjorde mål även i förra omgången mot Charlton förbättre sitt snitt den här omgången och gjorde två mål i andra halvlek mot Forests ungdomslag.

Det var en rätt ensidig match där Chelsea dominerade hela tilställningen, ändå stod det bara 1-0 i halvtid efter att oerhört storvuxne (redan 192 cm vid 16 års ålder) backen Pappoe stenhårt nickade in en hörna.

Jeffrey Bruma, som redan gjort a-lagsdebut, blev skadad och fick gå av i halvtid. Forest som kom till matchen efter att varit obesegrade i 7 matcher och bland annat slagit Liverpools ungdomar hade inte mycket att hämta i matchen.

Ändå dröjde det till 74 minuten innan Mitrovic gjorde sitt första mål. Därefter ökade storskytten Conor Clifford till tre och två minuter före slutet fastslog Mitrovic slutsiffrorna.

Portsmouth i nästa omgång.

Bäst på plan var utan tvekan den tyske turken Gökhan Töre som är född och uppväxt i Tyskland men ändå representerar Turkiet internationellt. Han är 17 år men spelar i Turkiets U-21 lag och är givetvis ett enormt löfte på vänsterkanten. Han hade lekstuga ikväll och stod bakom väldigt mycket av det som hände. En annan utmärkande spelare var Conor Clifford, irländaren som också representerar sitt lands ungdomslandslag. Mitrovic gjorde två mål och ska självklart nämnas. "Kaby" Djalo, den lille irrationelle mittfältaren hade också en trevlig kväll uppe i Nottingham.

Det ser bra ut på ungdomssidan just nu.

För övrigt är det Silly Season nu även om den är mycket tystlåten och Chelsea kopplas som vanligt ihop med massor av spelare, en av de intressantare är Racing Santanders mycket lovade Canales. Det sägs som alltid i Spanien att han är klar för Real Madrid, men om det nu inte är så lär Chelsea finnas längst fram i listan. Vi lär väl få se om Chelseas gör någon affär inför framtiden och ev transferförbud senare. Att någon yngre spelare köps in och kanske lånas ut direkt till gamla klubben kan mycket väl hända. Att någon etablerad spelare skulle komma till Chelsea är nog att bedöma som osannolikt, som vi hävdat i månader.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.