8 jan 2010

Inför Tigers borta

Inga nya skador. Det är första gången på länge känns det som jag kunnat skriva det.

Deco är fortfarande skadad men förväntas börja träna nästa vecka. Bosingwa har börjat träna men är flera veckor från möjligt matchstart. Därtill är ju vår afrikanska kontingent borta för ACN som börjar på söndag. Drogba gjorde mål i träningsmatchen mot Tanzania, enda och avgörande målet. Essien har åkt ned och det avgörs om han kommer att spela första matchen i en tuff grupp (med bl a Elfenbenskusten). Förhoppningsvis vilar de honom ett tag till, men vem vet.? Elfenbenskustens manager sa en massa dumheter om att Chelsea matcher Drogba för hårt, vilket vi som faktiskt följer Chelsea vet är struntprat. Drogba har inte spelat alla matcher, typ JT, utan har vilat ett flertal även om fyra av dem var ofrivlligt.

Anelka som skulle kommit tillbaka för cupmatchen är nu enligt alla källor klar för spel. Oddsen är små på att han startar tillsammans med Daniel Sturridge som gjorde sina första två mål för Chelsea i helgen.

OM DET NU BLIR MATCH. Visserligen har Hull ännu bara ställt in en match, i lägre division, på KC Stadium men hela spelschemat är nästan 70-talsaktigt just nu på grund av de snöoväder som drabbat England med upp till 4 decimeter snö (det är mycket även för Sverige som är vana vid snö!)

Hull sladdar i ligan och upplever andraårssyndromet, även om det kanske började redan i våras. Managern Phil Brown sägs sitta löst, men de ekonomiska situationen i Hull innebär nog att han sitter kvar. Några spelare förmodas lämna klubben nu i januari även om transferfönstret hittills är nästan dött (Vieira till Citeh är väl enda transfern som ens märkts).

De är inte heller lika starka hemma som de brukade vara. De sitter näst sist i den mycket täta bottenstriden och vi får hoppas att deras vändning inte kommer imorgon. De är dock inget lag att underskatta ändå, de spelar brittiskt med hög intensitet och deras problem är inte att de är mycket sämre än konkurrenterna därnere utan att de inte får in målen. Men visst är Chelsea stora favoriter och ska vinna, särskilt om vi ska kunna hålla undan för de jagande rödlagen. Arsenal hade kunnat komma inom en poäng från oss men deras uppskjutna match blev uppskjuten, igen.

Räkna med en stark uppställning med rätt många ungdomar på bänken. Att gissa laget har blivit som att vinna på Lotto, jag tycks inte göra det. Men här är ändå min gissning.

Cech - Ivanovic, Riccy (tror han och Alex kommer att spela varannan match framöver), JT, A Cole - Belletti, Ballack, Lampard, Joe Cole - Anelka, Sturridge

Pä bänken tror jag vi ser Matic, Borini, Alex, Zhirkov, Malouda, Kakuta

Jag sätter dock inga pengar på min laguttagning.

.

----

Några av våra ungdomar har återkommit från lån, senast målvakten Rhys Taylor som inte ingick i nye QPR-tränarens Tom Harts (fd Pompey) planer. Tom Taiwo som var på lån till Carlisle har också lämnat klubben permanent då han fått kontrakt med den nordligaste av alla engelska klubbar. Taiwo som kom från Leeds och var en av killarna som Ken Bates förde sådant liv om kom aldrig i närheten av a-laget trots att han ansågs vara ett jättelöfte som 16-åring. Fotbollslivet är tufft för de flesta talangerna.

Didier Drogba har blivit utsedd till månadens spelare och hans mål mot Arsenal, frisparken blev också månadens mål. Inte illa för vår ikon, just nu Europas förmodligen bäste spelare. Drogba passade också på att göra Elfenbenskustens enda mål i träningsmatchen mot Tanzania inför ACN-starten den 10e januari.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.