3 jan 2010

FA Cupen, nästa match

FA Cupen bjöd på några läckra överraskningar, varav självklart division tre-laget Leeds vinst över Manchester United på Old Trafford står i särklass. Bortförklaringarna lär hagla men faktum var att det var ett rätt rutinerat lag som Ferguson ställde på fötterna även om Vidic försvann redan på uppvärmningen. Nackdelen är självklart att ManU nu kan koncentrera sig på ligan istället, de har dock ett dubbelmöte mot Man City i Carling Cup först.

Chelsea tog sig lätt vidare på Stamford Bridge över Watford och jag vet inte om Elton John (som var i Los Angeles vid nyår) såg matchen och Carlo fick träffa honom. Utklassningssiffror 5-0. Och då lättade ändå Chelsea på gaspedalen under andra halvlek och släppte in Watford i matchen, åtminstone vad det gäller bollinehav.

Men Anelkas skada visade sig vara i allra högsta grad aktiv och han kunde inte återvända till laget vilket innebar att Carlo möblerade om en del. Han bytte till den sk Christmas Tree-formationen men en ensam striker, två bakom och tre mittfältare. Malouda fick kliva upp från mittfältet till släpande forward och gjorde mål igen. Roligast var dock att Daniel Sturridge fick göra sitt första mål för Chelsea, redan efter 5 minuter. Det behövde han för självförtroendet och nu kanske han kan börja slappna av och spela lite enklare. Tydligen fungerade det för han satte ett andra i andra halvlek. Seddan fick han vila och Borini fick speltid. Även Gael Kakuta fick speltid, då han några minuter senare ersatte Ashley Cole! i ett ovanligt offensivt byte vid ställningen 5-0.

Mellan de två gjorde Watford självmål och det verkar som om de får rätt många självmål med oss i år. Vi själva har bara skänkt bort ett, det skott som tog i Cechs rygg och gick in mot Everton. Denna tog i ribban (skott Joe Cole) och träffade Eustace som bara kunde se bollen studsa in.

Chelsea var överlägset Watford och statistiken var förödande läsning för deras supportrar.

 

FA lottade fjärde omgången redan idag och vi fick Preston North End på bortaplan. En ganska behaglig lottning även om Championshiplag aldrig ska underskattas, särskilt inte ett som varit med och krigat i toppen i många år.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.