2 jan 2010

FA Cupen, Mästarna börjar

FA Cupen har nått sin tredje omgång, dvs då storlagen kliver in i turneringen. Chelsea har haft tur i lotten och fått en hemmamatch mot Championshiplaget Watford. Watford ligger på 13e plats i ligan med den ovanliga raden 8 vunna, 8 oavgjorda, 8 förlorade. Deras decemberfacit var ungefär lika svagt som Chelseas men det skiljer bra många platser i ligasystemet.

Watford som har stora ekomiska problem mot skuldfria Chelsea. Watford räddades nyligen genom att deras ordförande efterskänkte ett lån, Chelsea blev skuldfria då vår ägare efterskänkte ett ägartillskott. Det är verkligen olika villkor i fotbollsvärlden numera. Vilket man kan tycka vad man vill om, själv känner jag bara stor tacksamhet över att ha en ägare som verkligen bryr sig om sin klubb. Förhoppningsvis ger ett utsålt Stamford Bridge lite plåster på såren (i FA Cupen delas intäkterna).

I Watford återfinns ett gammal sk underbarn från Chelsea, Jon Harley. Som så många tidiga löften lyckades han aldrig leva upp till sin talang men har ändå haft en någorlunda respektabel karriär.

Carlo Ancelotti har varnat Watford om att Chelsea tar FA Cupen på allra största allvar. Han har uttalat sig om att bland det första han fick veta när han kom till klubben är att FA Cupen går inte att jämföra med Italienska Cupen utan FA Cupen är en mycket viktig tävling för Chelsea, som också är regerande mästare efter vinsten mot Everton i maj. Det lär därför inte bli samma inställning från Chelsea i FA Cupen som i Ligacupen där vi spelade ett uttalat utvecklingslag.

Ändå går det inte att komma undan det faktum att det är ett försvagat Chelsea som ställer upp på söndag, ingen tv-sändning tyvärr. Världens f n bäste forward Didier Drogba saknas då han ska föra sina elefanter till vinst i African Cup of Nations i Angola under januari. Vilket innebär att han med stor säkerhet är borta hela månaden tillsammans med Salomon Kalou. Mikel som spelar för Nigeria kan kanske komma tillbaka lite tidigare. Michael Essien som Ghana kan räkna med under turnerningen även om det är osäkert inför första matchen, kan också gå till final, annars får vi hålla tummarna att våra afrikaner blir utslagna tidigt så att de åtminstone kan komma hem till vår match den 30 januari! Och inga skador!!!

Därtill saknas bl a skadade Deco och Bosingwa. Men Nicolas Anelka ska vara tillbaka om inget händer de sista träningarna.

Så den troliga uppställningen blir:

Cech - Ivanovic, Riccy, JT, A Cole - Ballack, Belletti, Lampard, Joe Cole - Anelka, Sturridge
Kanske blir det Alex tur att säkra backlinjen, men räkna med en del yngre på bänken plus Zhirkov och Malouda som bägge behöver speltid för att hitta form (även om jag nog tycker Zhirkov verkar nära, Malouda däremot behöver få spela för att hitta vårens form).

Det vår manager Carlo Ancelotti kanske allra mest ser fram emot med matchen är att han hoppas få träffa Watfords tidigare ägare och ordförande, Elton John, som är Carlos stora musikaliska idol.

 

Avslutningsvis lite kul statistik ang Chelseas senaste decennium:

Major club record sequences achieved in the past 10 years
Longest winning sequence: nine (9) games (twice)
Longest winning home sequence: 12 games
Longest winning league sequence: 11 games
Longest winning away league sequence: 11 games
Longest unbeaten sequence: 23 games (twice)
Longest unbeaten home sequence: 74 games
Longest unbeaten league sequence: 40 games
Longest unbeaten home league sequence: 86 games
Longest unbeaten away league sequence: 20 games
Successive league clean sheets: 10 games

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.