25 dec 2009

Inför Brum

SENASTE NYTT:

Inte för att tidningarna bryr sig annat än som rubrikmaterial, de kommer fortfarande att spekulera i att Chelsea ska handla Aguéro och hundra andra spelare i januari. Men Carlo Ancelotti, vars jobb som manager onekligen innehåller friheten att ljuga för media om t ex transfers, har nu lovat att springa naken runt Cobham om han ljuger när han säger att Chelsea inte kommer att handla i januari (precis som den här sajten sagt ända sedan CAS lade inhibition på FIFAs beslut om transferstopp). Vi lär väl få se, men jag säger precis som Carlo Ancelotti att Chelsea behöver inte handla nya spelare.

Det finns en spelare som annandagens match betyder mer för än andra spelare. Det är Birminghams nykomling (från Cardiff) Roger Johnson. Han tillhör, liksom Joe Cole, en grupp fotbollsspelare vars lojalitet är Chelsea från början till slut. Han var säsongskortsinnehavare när han växte upp och resten av hans familj följer fortfarande Chelsea fanatiskt. För Johnson är dagens match lika viktig som en FA Cupfinal och han är helt inställd på att han ska få John Terrys tröja när den är över. Därmed inte sagt att han inte siktar på en överraskning med sitt nuvarande lag, trots att hans bröder finns bland Chelseasupportrarna som reser till matchen.
____

Är det julperiodens tuffaste match? Brum, formlaget nummer ett i Premier League borta på annandagen jul. Fem raka vinster och en oavgjord, obesegrade senaste nio matcherna!

Utan Anelka, Deco, Bosingwa, Essien med flera. Sturridge är lovad att starta bredvid Drogba som spelar sin sista match innan han åker till Angola för att göra Elfenbenskusten till afrikanska mästare. Tyvärr tror jag nämligen han gör det vilket innebär att han är borta hela perioden.

Sturridge gjorde ett mycket piggt inhopp mot West Ham och förtjänar sin start mot Sebastian Larsson och de andra i Birmingham som gått fram med nästa idel segrar senaste månaden. Jag trodde på Birmingham som laget som skulle klara sig kvar före säsongen av nykomlingarna. Ingen som helst anledning att ändra det tipset efter den här hösten. Dock ett varningens ord, även Hull var oerhört framgångsrika förra hösten, sedan blev det rätt mycket pannkaka. Jag tror dock Brums den här sejouren har ett mycket väl balanserat lag som nu tappat respekten för andra lag.

Det finns verkligen anledning att frukta den här matchen, liksom nästa när Fulham väntar två dagar senare på Stamford Bridge - då även utan Drogba och med Fabio Borini och Daniel Sturridge längst fram. Carlo Ancelotti kräver onekligen mycket av ungtupparna nu. De måste verkligen ta ett stort steg framåt, särskilt som ryktena säger att Chelsea tänker låta Franco Di Santo stanna kvar hos Blackburn säsongen ut.

Samtidigt sänder Carlo ett klart budskap till sitt manskap, att han tror på dem som är där och att de ska kunna klara av den här perioden som alla tror ska knäcka Chelsea.

Det finns onekligen fjärilar i magen, för vi har inte direkt imponerat i december hittills. Ändå finns det nog skäl för Birmingham att frukta Chelsea också. Det är nu som Chelsea måste visa att vi är värdiga vinnare i maj, eller inte. Dock, det räcker med skador nu. Vad är det med hela Premier League i år, varför så många skador hos nästan alla lag? Så får vi ju heja lite på Brums lokalkollegor i Aston Villa på söndag som förhoppningsvis tar poäng av jagande Arsenal, det är väl det minsta de är skyldiga oss efter besegrat Chelsea tidigare i år.

Ett uppmuntrande faktum till oss som tycker Chelsea på bortaplan inte rosat marknaden. Vi är ändå det lag som tagit flest poäng på bortaplan av alla.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.