19 dec 2009

Inför hammers

För andra gången denna veckan möter Chelsea bottenlagen i Premier League. I onsdags var det Portsmouth, som dock efter sin imponerande vinst över Liverpool nu har samma poäng som West Ham. Läget är prekärt för vår älskade Gianfranco Zola och Steve Clarke i West Ham. Jag har sett en hel del av deras matcher och de har allt haft en del otur, men det har även ett lag som Chelsea. Skillnaden är att vi kan släppa till idiotiska mål (läs Everton och Pompey) och ändå klara ut situationen medan West Ham blivit väldigt hårt drabbade av sina skador, inte minst på Matthew Upson som dock är spelklar till imorgon nu och Carlton Cole (ej tillbaka i år).

Det lär som vanligt buas på Upton Park, eller Boleyn Ground som arenan också kallas då Frank Lampard kliver in. Men sådant brukar snarare hjälpa spelarna att prestera ännu bättre, Exempel ett är ju hur oerhört bra Ashley Cole var mot Arsenal på nya biblioteket Emirates. Hans bästa match hittills i år utan tvekan.

Chelseas skadeläge är det vanliga, Essien och Bosingwa och en och annan småskada. Drogba är tillbaka från sin ryggskada och som det såg ut i onsdags behövs han verkligen. Men kanske bör vi också omvärdera Chelseas insats i onsdags, det kanske var Pompey som var bättre än vi var usla även om det såg nervöst ut i andra halvlek innan vansinneskapningen gav oss en straff.

Man räknar också med att Riccy tar tillbaka sin plats bredvid JT och att Joe Cole startar på problempositionen i spetsen på diamanten. Joe Cole började väldigt lovande efter sin långa skada, men det har gått trögare både för honom och Deco på sistone.

Så den gissade startelvan blir då:

Cech - Ivanovic, Carvalho, JT, A Cole - Mikel, Ballack, Lampard, Joe Cole - Anelka, Drogba

Med tanke på lördagens resultat (Man U ligger under i halvtid mot svårspelade Fulham) och kommande svårigheter känns det som om en vinst vore väldigt välkommen och nästan ett krav i den här matchen. Och normalt ska inte West Ham rubba Chelsea, men med senaste tidens insatser och skrällar i ligan är det kanske bäst att hålla sig till förhoppningar.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC