4 dec 2009

Inför Citeh


Efter att kraschat ut ur Ligacupen, och vi är så ledsna..:-)., till Blackburn är det dags att visa framfötterna och återvinna självförtroende och vinnande vägar på lördag i en sen match mot laget alla nu hatar istället för oss, Manchester City. För det är ju så med pengar, har man dem plötsligt hatar alla er. Om man har dem hela tiden som de röda lagen, då minsann är man bra folk. Ja, tyvärr verkar det vara så för inga är mer avundsjuka på City (och Chelsea) än de röda lagens supportrar, och inga ljuger heller lika mycket om våra pengar.

Det vore roande om det inte är så irriterande. Dumhet är värre än utslag, man vet att man inte får klia men när man läser alla dessa idiotiska kommentarer från folk som inget kan på olika forum - likt förbaskad blir man irriterad. Som en viss Manure-supporter på fotbollskanalen.se som på fullaste allvar förutspår att Chelseas säsong nu är förstörd för att vi förlorade en match på straffar efter startat med enbart fyra spelare som spelade mot Arsenal, massor med juniorer, åkt på en billig straff och en boll som Hilario borde avfärdat - samt förlorat på straffläggning (det gör vi ju alltid;-) efter att spelat med en man mindre i nästan en timme. Sånt verkligen förstör säsonger....! Please, get real.

Så det är ett utmärkt tillfälle att återigen visa vilka som dominerar ligan. Manchester City skulle ju vara den store utmanaren till de fyra stora i år. Så har det väl inte riktigt blivit även om de är svårslagna, bara en enda förlust hittills vilket de är ensamma om. Däremot gillar de att spela oavgjort, sju på raken vilket är åtminstone klubbrekord. Chelsea har ingen oavgjord ligamatch och ju längre vi undviker det desto bättre. Det är inte förlusterna som knäcker säsongerna, de är de oavgjorda matcherna. De svider inte lika mycket som förluster men orsakar stora poängförluster.

City har inte imponerat utom i de allra första matcherna när Adebayor var så duktig som han kan vara ibland. Sedan gjorde han bort sig själv och City-maskinen har sedan dess bara hackat på. Alla dessa nya stjärnor fungerar inte ihop och jag står vid min bedömning före säsongen, det är inte fler spelare City behöver utan en manager som klarar av dem. Särskilt sydamerikanerna har underpresterat mot vad de kan göra. Robinho har visserligen varit skadad men jag tycker ändå det är dags att börja ifrågasätta honom lika mycket som Shevchenko blev ifrågasatt hos Chelsea. Ingen dålig spelare, men när det som presterats sätts i relation till prislappen!

Istället är det de mer hemvävda alternativen som burit City i år. Framförallt Shay Given, följt av Craig Bellamy och Stephen Ireland. Som City nu inser och kanske mer insiktsfulla fans och journalister gör, är det faktiskt inte plånbokens storlek som avgör hur ett lag spelar, utan spelarnas karaktär och styrkan och kunnandet hos managern att skapa ett fotbollslag av dem.

Chelsea brukar ha ganska lätt mot City de senaste åren, något som gärna får bli en vana. När Svennis kom dit och de visade framfötterna så var det Chelsea som satte dem på plats med en 6-0 vinst. Det bör bli svårare nu, på bortaplan och ett lag som numer har krav på sig att prestera. Särskilt efter sju raka oavgjorda matcher.

Det lär nog inte bli lätt och det kräver att Chelsea skärper sig från underskattningen i Blackburn, för det var vad det handlade om. Men ärligt talat, visst är det kul med bucklor men nu slipper vi två-tre extra matcher på nyåret när vår trupp är mindre än den ska vara på grund av African Cup - jag har svårt att bli upprörd. Heja Blackburn!

Visar laget karaktär och verkligen gör en bra match mot City då är det ännu mer glömt på lördag kväll. Då kan vi istället heja allt vad vi orkar på det blå laget i Manchester när de spelar mot det röda i semifinalen i ligacupen medan vi ägnar oss åt ligan istället.

För jag kan inte tänka mig att Chelsea åker upp till nordväst två gånger samma vecka och underskattar motståndet. Nej, snarare är det så att det här kan bli en riktigt obehaglig upplevelse för City som istället suttit nöjda efter att spelat ut arsenalungdomarna ur cupen. Det är den känsla jag har och den hoppas jag finns kvar på lördag kväll.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC