1 dec 2009

Inför Rovers

Efter att enkelt och definitivt avfärdat Wengers nu vuxna män (!) och fått lyssna på hans evinnerliga gnällande kan vi ägna oss åt ligacupen.

Det är inget tvivel om att Carlo gärna startar sin Chelseakarriär med att skaffa sig den bucklan, fast på rätt sätt med ett mixat lag. Efter att redan ha vunnit Community Shield är nästa trappsteg ligacupen. En cup Chelsea onekligen tagit mer seriöst genom åren än de andra toppklubbarna vilket också bevisas av att vi sju gånger på 2000-talet har tagit oss minst till kvartsfinal (två vinster och en pinsam finalförlust).

Chelsea har dock ändrat sin policy och ska inte bara spela bästa tillgängliga lag i Carling Cup utan också testa andra spelare. Fast med vår trupp är även b-laget oftast bättre än många andra lags a-lag.

I år är alla kvartsfinalister i Carling Cup Premier League-lag. Mycket ovanligt. Vissa matcher ser på pappret mer givna ut, som Villa mot Pompey och Chelsea mot Blackburn. Chelsea och United är nog de lag som kommer att experimentera mest i kvarten. Tottenham och Manchester City är tippade att starta med starkaste möjliga lag. Arsenal brukar alltid lufta ungdomar, men frågan är om Arsene Gnällaren för en gångs skull borde tänka om och satsa på en möjlig vinst i den här turneringen. De lär inte räcka till varken i ligan eller i Champions League så... Dock tror jag inte den tjurigaste och envisaste av alla tränare lär göra så, utan han fortsätter säkert att matcha sina ungdomar mot Man City. Vilket ger massor av sympatipoäng hos dem som inte tror på titlar. Vilket enligt mitt tips ger, Man City, Man Utd, Villa och Chelsea i semifinalerna i janari, dubbelmöten på Wembley. (Lottas senare).

Chelsea har förutom Bosingwa även Alex och Sturridge skadade inför den här matchen. Sturridges otur fortsätter att sätta käppar i hjulet för honom då detta var en match han säkert skulle startat annars.

Carlo lär säkerligen blanda rutin med ungdom och det här är min gissade startelva:
Hilario - Ivanovic, Carvalho, JT, Zhirkov - Mikel, Ballack, Joe Cole, Malouda - Kakuta, Anelka

Det ger ett mycket starkt försvar, vilket kanske öppnar upp för Hutchinson och Bruma. På mittfältet är det Matic som är närmast att få spela, men Carlo vill säkert hålla igång Ballack och Malouda och Joe Cole behöver fortfarande matchträning, han var det närmaste vi hade en besvikelse mot Arsenal. Framåt chansar jag med Kakuta från start, Borini lär säkerligen också vara aktuell, liksom självklart Kalou. Möjligt är att Kalou startar istället för Anelka, som är i lysande form. Att gissa Chelseas startelva är verkligen inte lätt med alla härliga alternativ som finns.

Blackburn lär starta med starkaste möjliga lag. En semifinalplats för Sam Allardyces lag vore en framgång, inte minst nu är managern ännu återhämtar sig från sin hjärtoperation. Franco Di Santo lär dock inte få starta då han bara är ett lån. Det gäller dock för Blackburn att dra nytta av hemmaplanen och glömma utskåpningen som Chelsea gav dem i ligan häromveckan (5-0).

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC