29 november 2009

Många vackra paket men inget i dem

Eller mycket lull-lull och intet mer.

Så här i jultider är analogin solklar när man ser Arsenal spela fotboll. Det är mycket ögongodis och så gott som ingenting alls för själen. Det ser så gott ut och smakar som tofu. Det är substans som riskakor men oj vad mycket glitter, vackert papper som finns kring det som inte finns däri. Som en ung tjej med ett ton av make-up och inget alls att prata om. Att vara Arsenalsupporter måste vara som att se ett berg av vackra, spännade paket under granen och upptäcka att de bara innehåller raggsockor, mössor och vantar när pappret rivits av och samlats i hörnen. Ändå gapar de så mycket och även Arsene the Whiner gapade högt och ljudligt om att JT hade fel när han sa att Chelsea hade en känsla av att kunna vara oslagbara. De säger att Vermaelen är årets fynd och de har redan släppt in 18 mål! Undrar vem som hade mest rätt i det, han med känslan eller han som sa att JT inte fick känna så? Wenger gapade innan matchen om Arsenal NU minsann skulle visa att de inte bara är unga och lovande. De är väl knappt ens lovande när van Persie är borta och Fabregas borttagen. (För övrigt matchens stora besvikelse, men Mikel plockade ned honom vilket Chelsea bör få mer ära för. Det är en viktigt del av fotboll att göra motståndarnas bäste till högst ordinär).

The Whiner lär gapa och skrika ännu mer nu efter matchen på domaren etc. Och låt honom hålla på. Det var inte domaren som förlorade matchen åt Arsenal. Det var Wengers brist på taktik och förmåga att anpassa sitt lag efter motståndet som kostar dem chansen att ens bjuda upp till match. Chelsea ställde ett oväntat defensivt lag på benen, för att neutralisera Arsenal på bortaplan. Klokt, smart och helt rätt visade det sig. De låt Arsenal spela som de ville, väntade ut dem och bara sög åt sig allt. Hade Arsenal en enda riktig målchans i matchen? (Kanske hade de utan sina skador gjort bättre ifrån sig, men tyvärr är skador också en del av spelet och det går inte att bara skylla på det).

Måste inte även Arsenal och dess fans snart börja ifrågasätta vad Wenger håller på med? Vill han ens vinna titlar längre eller handlar det uteslutande om att till varje pris bevisa sina egna principer?! Själv tror jag att när Stan Kroenke till slut lyckas ta över klubben, så kommer Wenger att börja ifrågasättas ordentligt. Kroenke är en hårdhänt ägare som inte bara ser med sentimentalitet på verksamheten.

Det var som att se ett riktigt fotbollslag möta pojklaget med ett leende på läpparna. Kom, visa vad ni kan och låt oss se vad ni kan göra! Ingenting visade det sig. Chelsea behövde knappt ta i, vilket var skönt då jag sällan sett Chelsea slå så många felpassningar som kunde straffat oss (Joe Coles och Drogbas varsin var värst! Nästan Carlton Cole-klass på dem). I första halvlek kan de lätt skyllas på den oerhört regnhala planen dock. Det var nästan konstgräskänsla på spelet ett tag.

Didier Drogba är Drogba Kungen och Arsenal måste ha mardrömmar om honom. 10 mål nu mot dem enbart och Chelsea har aldrig förlorat mot Arsenal med Drogba på plan. Vilka mål han gjorde idag! Wow! Tekniska bravurnummer bägge av dem. Därtill tvingade han ju Vermaelen att styra in bollen i eget mål i den nätmaska där Drogba ville ha bollen. Och vilket försvarsspel han spelade. Han var mer osynlig framåt, ändå var det han som totalt avgjorde matchen på egen hand. Har han någonsin varit så bra som nu? Ändå blev han inte ens nominerad till månadens spelare! En titel som Fabregas lär vinna...(sic).

Situationerna Whiner lär gnälla och gnälla om; det bortdömda målet. Solklart att domaren blåste av. Det var min fulla och omedelbara reaktion att Eduardo ruffade Cech och ingen reprisbild visar annat än att Marriner gjorde rätt. Den eventuella straffen; Arsenalspelaren föll väldigt lätt och den initiala kontakten var dessutom utanför straffområdet. Däremot borde det varit straff när Vermaelen tog livtag på Drogba i straffområdet i början av matchen. Men vi har repriser. I det stora hela tycker jag nog att Marriner gjorde en bra match även om Arshavin nog borde kortats för alla sina slarviga tacklingar. Mikel kunde åkt ut för den lilla knuffen av bollen bort från situationen när han redan hade kort, å andra sidan är det förståeligt att Marriner friade där för det var en bagatell i vilken Mikel förmodligen borde fått frispark istället först. Men Liverpolsupportern Fjellström framhåller gärna sådana saker i Chelseas matcher! Det hade inte ändrat matchen, i det är jag tullständigt övertygad. Det enda som hade ändrat resultatet av den här matchen hade varit ett tidigt mål för Arsenal och trots bollinnehav och skenbar kontroll av matchen var de aldrig nära att göra mål. Cech behövde knappt göra en enda räddning (kommer bara ihåg ett enkelt långskott från Eduardo), medan Almunia räddade minst två givna mål.

(Och jag kan inte komma ihåg att Wenger gnällde om att domarna godkände ett horribelt offsidemål som gav Arsenal segern på Stamford förra året!)

Ett rejält styrkebevis av Chelsea och vi har nu besegrat samtliga toppkonkurrenter från förra året plus Tottenham (undantag Villa om de räknas dit). Nästa lag till rakning, Manchester City. ;-) De rikare så kallade utmanarna (fast jag vidhåller att det krävs ett managerbyte för att de ska bli en utmanare, kanske lär Mourinho snart bli ledig!?)

Blue is the Colour! 3-0 mot Arsenal på deras så kallade fort, egen lekplats. 4-1 förra året i samma match!

CHELSEA - PRIDE OF LONDON!

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC