24 november 2009

Inför Porto

SENASTE NYTT: Det ser ut som om Drogba startar på bänken då Ancelotti vill spara honom. Samma sak med Essien som har ett mindre knäproblem. Däremot kommer portusierna Deco och Riccy att starta, liksom Ivanovic och Ballack.

----

Flera skadade återvänder och åker till Porto för att säkra gruppsegern i Grupp D. Chelsea har en bra ledning och är förlustfria även om jag fortfarande är lite sur över insatsen mot Atletico Madrid. Chelsea imponerade inte i den matchen, förutom då Drogba sista kvarten.

Drogba är nu tillbaka efter Evans vansinnesattack, liksom Ballack och Deco. Tre normala startspelare kanske. Lampard, Bosingwa är dock fortfarande borta och de blir nog så ett tag. Även om det finns ett litet hopp om att Lampard ska kunna spela mot Man City, ja t o m mot Arsenal även om vi nog inte ska hoppas på det.

Porto borta är ingen lätt match, men bägge klubbarna är vidare i turneringen och det är bara inbördes ordning som ska avgöras. Självklart måste Chelsea satsa på gruppvinst då det avgör lottningen, åtminstone i nästa runda. Vi får då möta ett andraplacerat lag som inte kommer från England, vilket innebär att vi slipper Liverpool. Jag räknar med att både Arsenal och Man U vinner sina grupper. Det kan dock innebära en match mot Barcelona, vilket väl skulle kännas som lite antiklimax men det kanske finns seedningsregler som gör att det inte blir aktuellt.

Champions League börjar ju onekligen kännas rätt avslagen i och med att vi redan är klara. Roligare att se Barca och Liverpool kämpa för livet ikväll! Och det är en känsla som tydligen delas av Viasat som vägrar visa Chelseas matcher på en kanal som någon kan se, men de skryter gärna om att den visas på en som nästan ingen tycks ha.

Samma sak lär hända med den absolut sista matchen mot Apoel. Även Canal+ som normalt visar tre matcher om möjligt från Premier League är snåla med sina Carling Cupmatcher. Enbart en varje omgång och hittills aldrig Chelsea som kanske inte haft på förhand så kittlande lottningar, Blackburn nästa i kvarten.

Förhoppningsvis är den återkomna trion spelsugna så att Chelsea gör en anständig insats i Oporto och åtminstone inte förlorar. Att gå igenom gruppspelet utan förlust är trots allt en fjäder i hatten. En fjäder som Porto säkert gärna snor åt sig då de säkert gärna vill imponera inför slutspelet.

I 20-mannatruppen som åkt till Portugal finns Gael Kakuta som är anmäld till CL-truppen som egen produkt. Ni vet ju att det krävs att man i en anmäld 25-mannatrupp måste ha visst antal spelare som räknas som egna produkter.

Min gissning är att Riccy Carvalho lär få starta mot sina gamla klubbkamrater, liksom Deco. Även om Joe Cole behöver få starttid för att komma tillbaka i form. Joe har visat utmärkt form i ligan redan, men var mycket tam mot Atletico Madrid. Drogba vill nog göra mål. liksom Anelka så jag tror det blir normal uppställning framtill.

På mitten är det svårare att gissa. Ballack borde få spela för att komma igång igen. Malouda visade suverän form mot Wolves och fungerar väldigt bra i diamanten. Min gissning är alltså Deco fram i den, även om jag är mycket osäker. Essien eller Mikel kommer att balansera den. Ivanovic till höger därbak, Riccy och JT därbak och så skulle jag personligen hellre se Zhirkov spela än A Cole. Av nu kända skäl, Zhirkov behöver komma in i Chelseas spel och lag.

Om Chelsea har en komfortabel ledning hoppas jag få se ungdomarna komma in. Kakutas debut var nästan sensationell mot Wolves. Med lite tur hade han kunnat göra mål direkt. Han var dock mindre bra i reservlagsmatchen mot Birmingham i måndags som Chelsea både klumpigt och fullständigt onödigt förlorade. (Matic var matchens lirare för Chelsea i den).

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC