20 november 2009

Inför Wolves

SENASTE NYTT:
Ancelotti har meddelat att Drogba, Ballack, Lampard, Deco alla är borta från matchen mot Wolves. (Deco och Ballack är inte allvarligt skadade, även Drogba har tränat men får ännu inte gå in i fysisk närkontakt med sina skadade revben).


Däremot kan Ashley Cole spela, om Ancelotti inte väljer att vila honom för Zhirkov som spelade båda Rysslands matcher i det fatala (för dem) play off-matchen mot Slovenien. John Terry är också spelklar efter sin skada i Qatar.

Det ger chansen åt minst tre unga spelare, Fabio Borini och Nemanja Matic men också åt jättelöftet Gael Kakuta som under inhibitionen är klar för att spela igen. Han spelade tre ungdomslandskamper för Frankrike under landslagsuppehållet. Skulle han få komma in är det hans debut i a-laget (liksom för Matic för övrigt). Borini har ju redan förekommit i laget och tillhör redan de spelare som Ancelotti flaggar för kommer att förekomma istället för Drogba och Kalou under African Cup of Nations i januari. Däremot saknas Sturridge och ingen förklaring har givits vilket får en att misstänka ännu en landslagsskada då Sturridge spelade med England U-21.

----

Skadeläget är skrämmande inför hemmamatchen mot Wolverhampton, ett av de klassiska tipsextralagen. Och där vår Michael Mancienne inte lär få spela mot oss. Mancienne har varit petad en del matcher och ersättaren, veteranen Craddock har varit mycket bra, så Mancienne har lite att bevisa nu. Vilket jag säkert tror han kan, det är inte lätt för en knappt tjugoåring att hålla samma konsekventa form som mer erfarna spelare.

Men det är sjukstugan Chelsea som oroar. Plötsligt har vi blivit en mycket skadedrabbad klubb, framförallt på grund av dessa idiotiska vänskapslandskamperna.

Lampard är helt klart borta. Evighetsmaskinen som nästan aldrig varit skadad råkade ut för en idiotisk lårsträckning efter att suttit för trångt till den onödiga landskampen mot Brasilien. John Terry skadade vristen samma landslagssamling men kan kanske spela. Michael Ballack har fått ett inflammerat knä vid sin landslagssamling.

Drogba har en revbensskada och är ett osäkert kort efter fjanten Evans försök att spela Jackie Chan. Men gnällspiken Ferguson lyckas ändå bara få vad som hände i den matchen att handla om att Drogba eventuellt skulle förfelat Wes Brown när Brown försökte tränga undan honom vid målet... Kanske, men då detta är domartavlornas största höst måste jag ändå säga att was Evans gjorde och som skulle gett en straff och inte en varning till Drogba var bra mycket värre. Och straff är automatiskt mål med Frank Lampard (eller Michael Ballack m fl på plan).

Bosingwa är borta tre månader.

Osäkert är också om Ashley Cole kan spela.

Vi får se vilka spelare som får klartecken från sjukrummen på Cobham. Även ett Chelsea med vissa spelare utanför truppen ska kunna klara av Wolverhampton, särskilt i fästningen Stamford Bridge som vår hemmaarena numera kallas. Över fjorton timmar utan insläppt mål talar för sig själv. Största risken är vad som hände i Wigan, ett visst mått av underskattning. Vilket vi inte får göra nu när vi har chansen att bygga upp ett poängförsprång inför de tuffa tiderna vid jul och januari. För som så många gärna säger, och som för övrigt är fullständigt sant, ligan är verkligen inte färdigspelad. Vi hade faktiskt samma poängförsprång förra året vid den här tiden och vi vet var vi hamnade, så även om Chelsea imponerat hittills kan mycket hända. Men en vinst borta nästa vecka mot Arsenal, då ....

Wolverhampton som jag trodde kunde ha en chans att stanna kvar måste skärpa sig. De ligger just nu näst sist, men det är inte många poäng upp till säkrare mark. De har spelat jämnare än vad tabellplaceringen säger. Ändå vore allt annat än en övertygande seger för Chelsea med typ 3-0 en stor överraskning. Ett bra resultat inför de tuffa veckor som kommer med Arsenal, Man City, Porto och Blackburn i ligacupen. Tyvärr verkar de två senaste matcherna inte visas i svensk tv.

-----

SIGNERAD TRÖJA
CSFC har blivit kontaktade av Anne F som har en signerad Chelseatröja. Signerad av A-laget och given till Magnus Hedman som i sin tur lottat ut den. Den tröjan är nu till salu. Kontakta Anne på epost här och kolla upp det om ni är intresserade.
Chelseatröja>>>>

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC