12 november 2009

Diverse Chelseanytt

Landskampsuppehåll och det är tråkigare än någonsin. Ibland handlar åtminstone landskamperna om något, men för Chelseaspelare är det bara Zhirkov, Anelka, Malouda, portugiserna och Mikel som har avgörande matcher i VM-kvalet. Alla andra är bara ute och luftar sig vilket oroar mycket. Det tycks ofta vara i sådana matcher skador kommer.

Det är också massor av ungdomsspelare som spelar landskamper. Roligast är det kanske för 18-årige Fabio Borini som har fått sitt första landslagsuppdrag för Italiens U-21 landslag under den olycklige Blues-spelaren Pierluigi Casiraghi (olycklig då hans Chelseakarriär blev mycket kort pga en svår skada).

Chelsea har också förlängt ungdomsmålvakten Rhys Taylors kontrakt till 2012. Lite förvånande om jag får säga mitt då jag inte tycker Taylor har övertygat men det är kanske en åldersglipa där som Chelsea vill täcka upp mellan Turnbull och Jan Sebek (som också spelar u-landskamper).

Däremot har Lee Sawyer haft en mycket dålig vecka. Hans lånekontrakt med Southend avslutades och Chelsea har beslutat att släppa spelaren fri att söka sig till en ny klubb på egen hand. Vi kan bara önska Lee Sawyer lycka till. Livet är hårt för ungdomsspelare. Det där sista steget från ungdomslagen till a-lagsfotboll är verkligen tufft.

Dåliga nyheter.
José Bosingwa har tvingats genomgå en knäoperation och kommer att vara borta i cirka tre månader. Inte den sorts nyheter vi gillar, men just nu har Chelsea väldigt bra täckning på högerbacken. Inte minst Branislav Ivanovic har varit utmärkt som ersättare, om än med en helt annan spelstil. Dessutom kan Belletti och Ferreira också täcka upp.

På vänstersidan är det tuffare. Även Ashley Cole är skadad, han behöver dock inte opereras som Bossman utan hans skada ska kunna läka ut själv. Ingen tidsrymd har dock givits för hans benskada i foten.

Zhirkov lär dock vara på väg tillbaka och är kallad till Rysslands VM-kvaltrupp som möter Slovenien i en avgörande play-offomgång. Två matcher där Guus Hiddinks lag är mycket stora favoriter, även om Slovenien överraskat hittills i kvalet. Förhoppningsvis innebär detta att Zhirkov kommer att vara tillgänglig framöver, inte minst då det snart kommer upp två mycket viktiga matcher mot Arsenal och Manchester City efter Wolves-matchen och Carling Cup.

Didier Drogba vilar också från landslaget efter det våldsamma överfallet av Johnny Evans. Drogba har problem med revbenen efter idiotanfallet som Evans genomförde utan att ens varnas (istället varnades Drogba, otroligt vilken domarinsats) med karatesparken med dobbarna först i Drogbas bröstkorg. Förhoppningsvis räcker speluppehållet till för att få Drogba frisk igen. Drogba som just tecknat ett sponsorsavtal med Pepsi i vilket han skänker gaget, beräknat till 35 miljoner till ett sjukhus i hemlandet Elfenbenskusten.

Apropå landslag har Chelseas reservmålvakt Henrique Hilario som var så bra mot Liverpool fått sitt första landslagsuppdrag. Han ingår i Portugals VM-kvaltrupp tillsammans med Deco och Ferreira. Det är debut för 34-åringen även om han nog är tänkt för bänken snarare än en plats mellan stolparna. Kul för Hilario och intressant att även en reserv kan ta sig hela vägen till landslaget.

SENA NYHETER:
Frank Lampard har skadat sig på landslaget läger i Qatar inför matchen mot Brasilien och åkt hem. Förhoppningsvis är skadan på vår evighetsmaskin inte allvarlig.

Allvarligt skadad är dock Carlo Cudicini, vår gamle reservmålvakt vars karriär mycket möjligt nu tar slut. 36-årige Carlo kraschade med motorcykel nära Spurs hemmaarena och har brutit bägge handledarna och bäckenet. En mycket omfattande skada och i hans ålder kan det vara en karriärdödare. Vi får hoppas att det inte blir så. Carlo är en Chelsealegend och kommer alltid att bli ihågkommen och uppskattad på Stamford Bridge. Krya på dig Carlo.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC