2 november 2009

Inför Los Colchoneros - borta

Tränarbytet för Atletico Madrid gav ingen omedelbar effekt inför Champions League-matchen Atletico mot Chelsea tisdag. Quique Sanchez Flores första ligamatch blev en förlust mot Athletic Bilbao med uddamålet. Jag såg inte hela den matchen men i det jag såg imponerade inte Atletico. Deras problem är nog djupare än något som kunde botas med en ny röst i omklädningsrummet. Flores har en hel del arbete framför sig.

De ska dock ändå inte underskattas. Atletico har hemmamatch, de är inte lika usla som deras ligaplacering anger och de vill säkert lyfta sig en bra bit från den rätt usla insatsen på Stamford Bridge. Plus att olika spelare vill visa upp sig ordentligt för den nye tränaren. En tränare jag för övrigt har stor respekt för. Jag tyckte han gjorde ett utmärkt jobb i Valencia och förstod väl inte riktigt varför han fick lämna, men så är det ju ibland med spanska klubbar. Del Bosque fick ju sparken från Real Madrid för att han vann ligan eller hur det nu var?! Däremot fattar jag inte varför ryktena om Sergio Kun Agüero fortsätter. Han har verkligen inte imponerat i en enda match jag sett med Atletico i år. Jag kan inte se honom som en Chelseaspelare, han har teknisk briljans och en viss näsa för mål (dock inte över sig imponerande om man tittar på siffrorna) men han är vek både fysiskt och viktigare psykiskt som jag ser det. En skicklig back klarar lätt av honom på den nivå Chelsea spelar.

En vinst för Chelsea innebär dock att vi är helt klara för slutspel och med största säkerhet också med en förstaplacering i gruppen. Vilket ger fördelar i fortsatta lottningen. Ännu roligare vore om vi inte heller släpper in något mål. Det vore en fantastisk prestation om vi kunde klara hela gruppen med bara segrar och inget insläppt mål, fast det är kanske en utopisk förhoppning. En förlust för Atletico innebär å andra sidan med stor säkerhet att ett avancemang bara blir en dröm för Atletico, något som måste tas i beaktande inför matchen.

Helt klart är dock att Chelsea är i ruskigt bra form även om vi har en del besvärande skador på våra ytterbackar. Något som förändrat spelet lite men inte resultaten. 17-0 på de fyra senaste matcherna är ett fantastiskt facit och även om det inte lär ske borde det täppa till munnen lite på de som inget kan om fotboll och kallar Chelsea ett tråkigt lag. Särskilt som ett helt koncentrerat Chelsea lätt kunde gjort fler mål i var och en av de fyra matcherna.

Mikel är tillbaka i träning men jag tvivlar på att han är aktuell redan. Frågan är mer om Carlo Ancelotti funderar på att vila någon spelare inför den mycket viktiga matchen på söndag mot Manchester United. Jag personligen hoppas att han inte ens tänker i de banorna för min erfarenhet och åsikt är att man aldrig ska vila spelare i form om man inte måste. Då tappar de formen. En formspelare ska spela så länge formen hänger med, om han tappar form eller får skadevarning då ska han vilas men inte förrän dess.

Bosingwa hade kunnat spela redan förra matchen mot Atletico, då hans avstängning var över. Då stoppade en skada honom. Det är kanske en spelare som kan vila till söndag, liksom Ashley Cole om de har minsta känning av sina skador. Det finns ingen anledning att riskera dem i den här matchen i så fall. Zhirkovs knäskada har ännu inte fått något svar men även han närmar sig säkert matchform igen även om orsaken till skadan fortfarande är okänd. Det vore mycket roligt att få se Alex spela bredvid John Terry och jag tror nog han formmässigt är där.

Drogba får spela sin första europeiska match efter att uttryckt sin välgrundande om än ej populära åsikt om domarfjanten i matchen mot Barcelona. Hans tre matchers avstängning är avtjänad och jag tror han är mycket spelsugen mot Atletico. Han är dessutom i otrolig form. Inte bara ligger han tvåa i skytteligan, ett mål efter Torres - han har dessutom bidragit med massor av assist (Torres ingen). Hans och Anelkas spel tillsammans är en njutning. De utnyttjar verkligen varandras bästa egenskaper och får ut massor tillsammans. Ska man klaga på något, och då får man verkligen vara gnällig, är att Anelka skulle behöva göra lite fler mål. Å andra sidan de mål han gör, de tycks han ju göra i Champions League!

Jag ser fram emot den här matchen med största självförtroende och även om Atletico självklart kan skrälla på hemmaplan räknar jag med en ny seger och en ny nolla. Ska vi säga 2-0 till Chelsea. Vilken elva Chelsea ställer på benen tycks ju inte spela någon roll just nu om man ser på rotationen de senaste fyra matcherna och resultaten i dem.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC