2 november 2009

Värdelöst i 80, bra i 10

Man skäms. Men Chelsea förtjänade det. De trodde de skulle kunna ställa ut skorna mot ur-formlaget Atletico Madrid. Självklart gick det inte.

Uselt. Skamligt uppträdande. Lojt, oengagerat och omotiverat. Pinsam föreställning av et Chelsea som visat så mycket härlig fotboll på sistone.

Som kommentatorn Bosse Peterson sa, Chelsea kom aldrig ur tredje växeln. Och frågan är om lådan inte var sexväxlad.

Joe Cole som varit en dominant figur i sina två matcher kom helt bort. Han hittade aldrig någonsin in i matchen. Men det var inte många som var bättre, inte ens när Ancelotti bytte in det tunga gardet i andra halvlek.

MEN VI HAR DROGBA. Inte syntes han så mycket efter sin första chans i matchen, men för hans del spelar synlighet inte så stor roll. Han fick ett lillfinger och gav Chelsea ett mål. Det tog sin tid, men till slut tryckte Chelsea till på pedalen och förlorade åtminstone inte.

Sex minuter hade han vänt hela matchen där han tunnlade sin försvarare och hamnade i ett friläge där Ansenjo först räddade men Drogba tog hand om returen och fixade målet.

Tyvärr gav Chelsea bort en frispark i fel läge och Agüero satte en perfekt frispark. Två suveräna mål visade kanske att jag har fel i mitt omdöme om den lille argentinaren (även om jag fortfarande tvivlar på om han är rätt för Chelsea).

Tio minuter fotboll och åttio minuter skitmatch. Det här skulle Chelsea avslutat och gjort matchen kort med Atleti. MItt omdöme är ändå, jag är besviken på Chelsea även om de gjorde matchen spännande, men sista målet ska man inte släppa till. Punkt slut.

---

Nu till söndag, Manchester United imponerade väl ännu mindre i sitt genrep mot ryska CSKA Moskva hemma på Old Trafford. De avslutade dock väldigt starkt och känner sig säkert lyfta av det.

Det blir ett tungviktsmöte på söndag och det enda som verkligen förvånar är hur lite snack det är om det mötet i medierna hittills. Jämfört med Liverpool-United matchen. Men vi får väl skylla på att det är Champions Leagueomgång i veckan, och det tar onekligen en del fokus.

 

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC