27 oktober 2009

Inför Trotters avd I, och lite annat

STARTELVAN: Chelsea har för ovanlighetens skull redan offentliggjort startelvan mot Bolton:

Hilario- Juliano Belletti, Alex, Branislav Ivanovic, Paulo Ferreira-Michael Ballack, Deco, Florent Malouda,Joe Cole, - Salomon Kalou och Daniel Sturridge.
Avbytare: Ross Turnbull, Jeffrey Bruma, Nemanja Matic, Michael Essien, Frank Lampard, Fabio Borini ochDidier Drogba.

Som väntat en startelva med många unga och före detta skadade, men också med Ballack, som ännu inte förlorat med Chelsea i år. Några riktiga ess på bänken att kasta in ifall saker och ting går illa.

----


SENASTE NYTT: Under tisdags eftermiddag meddelade Bolton att fyra av deras spelare har insjuknat i svininfluensan H1N1. Något som lär ställa till deras laguttagning. Också Blackburn som Chelsea mötte i helgen har drabbats av flunsan. Chelsea har ännu ingen sjuk.

Chelsea har bekräftat att Sturridge kommer att starta vilket gör det till hans startdebut. Även Alex, Belletti, Ferreira, joe Cole vill starta. Vilas görs JT, Carvalho, Anelka och Petr Cech. Nemanja Matic kommer att göra debut på bänken.
----

Efter en härlig helg i vilken samtliga resultat gick Chelseas väg är det dags för en dubbel mot Bolton. Englands mest engelska lag. Första mötet mot Trotters är på onsdag i Carling Cup hemma, på lördag är det bortamatch mot samma lag.

Chelsea har i år anammat en ny policy att spela orutinerade spelare och spelare i behov av matchtid i Carling Cup, vilket är ett spännande skifte för klubben och fansen. Ärligt talat, jag ser hellre ungdomar i Carling Cupmatcher än en buckla i samma cup.

Bolton som har mindre chanser till andra mer prestigefyllda bucklor lär knappast göra samma sak. Ändå spekuleras det i att Gary Megson kommer att spela bänken mot Chelsea. Vilket innebär att Johan Elmander förväntas få en start. Han behöver få lite framgångar i Bolton för sin karriärs skull, jag hoppas dock de kommer i en annan match än den här. Elmanders konkurrenter om forwardsplatsen i Bolton har alla lyckats bättre än svensken den här säsongen. jag gillar Elmander och tycker han stil passar Premier League, men skador och ett felaktigt utnyttjande av hans spetskvaliteter håller honom tillbaka. Elmander är inte en naturlig målspottare utan mer en hårt arbetande powerforward som öppnar upp för andra. Lite Carew kanske.

Chelsea har hittills på Stamford Bridge bara släppt in ett enda mål, i första matchen mot Hull. En fin statistik som självklart toppas av det faktum att vi har enbart vinster hemma också. Den statistiken får gärna hållas mot Bolton.

Att försöka gissa en Carlo Ancelotti startelva är inte enkelt, men jag chansar vilt med att flera unga spelare får en chans. Inte minst då Jeffrey Bruma, den mycket imponerande sjuttonåringen (snart 18 dock) från Holland fick göra debut i Chelsea mot Blackburn utan att testas särskilt hårt av de blåvita.

Så här är min gissning och jag förväntar mig en intressant startelva där de med skadeproblem lär få vila och nyligen återkomna spelare får värdefull matchtid:

Hilario - Ivanovic, Bruma, Alex, Ferreira - Deco, Belletti, Joe Cole, Lampard - Anelka, Sturridge. På bänken med störst spelchans: Borini, JT, Malouda, Kalou

Jag har valt Lampard, för han vägrar alltid sitta på bänken och har just hittat målformen igen, något Chelsea säkert vill utnyttja. Anelka behöver hitta målformen i andra tävlingar än Champions League igen. Alex, Ferreira och Joe Cole behöver alla speltid för att hitta full matchform även om Alex kanske inte spelar en hel match, därför JT på bänken. Deco prövar jag i Ballacks roll då jag tror Joe Cole får fortsätta där han passar bäst, i spetsen på diamanten. Bruma är ett stort framtidslöfte och då Sam Hutchinson verkar skadad är han närmast av reserverna en startplats i backlinjen. Jag valde Sturridge före Borini då Sturridge är närmare en startplats och behöver matchtid, särskilt som han missade QPR-matchen pga sjukdom. Ferreira är tillbaka efter skada och liksom Belletti kan han spela överallt. Belletti för vikariera för Essien då jag inte räknar med att Mikel ska vara matchklar efter sin skada. Bosingwa, Ashley Cole vilar efter sina skador senast. Frågan är dock om Carlo vågar satsa på en så ovanlig backlinje, så kanske lär JT starta istället för Bruma. Alex är dock en spelare Chelsea behöver få igång.

---

Lite i skymundan, mot Wigan gjorde Didier Drogba sitt hundrade mål för Chelsea vilket innebär att han nu är en Chelsealegend. Han är också två i skytteligan, vilket inte är så illa. Kan bara Anelka komma igång med målgörandet i ligan som Frank Lampard gjorde kan vi kanske få tre spelare runt 20 mål i år. Något som verkligen skulle betyda något för guldkampen. Drogba som började sin karriär ovanligt sent med sitt första proffskontrakt vid 21 års ålder tror själv han kan fortsätta tills han fixat tvåhundra mål. Ett ambitiöst mål och inte helt sannolikt i dagens fotboll, men jag gillar målsättningen.

100-KLUBBEN
Bobby Tambling 202 mål, 366+4 matcher
Kerry Dixon 193 mål, 413+7 matcher
Roy Bentley 150 mål, 367 matcher
Peter Osgood 150 mål, 376+4 matcher
Frank Lampard 135 mål, 418+23 matcher
Jimmy Greaves 132 mål, 169 matcher
George Mills 125 mål, 239 matcher
George Hilsdon 107 mål, 164 matcher
Didier Drogba 102 mål, 182+45 matcher

Många reagerar på att gamlingarna, de ledande målgörarna kommer framförallt från 50-talet i listan ovan gjorde så många mål på så pass få matcher. Inte underligt alls om man ser på fotbollens utveckling de senaste 50-60 åren. Titta gärna på resultaten under 50-talet i listorna här bredvid (länk Resultat) så ser ni att det gjorde oerhört mycket fler mål på den tiden än i dagens fotboll. Resultat som mot Blackburn var inte engångshändelser då.

____

Fokus den här helgen var naturligt not på den traditionella hatmatchen mellan de röda lagen i nordväst, Liverpool och Manchester United. Det kallades ödesmatch för Rafa Benitez efter Liverpools usla spel hittills i år. Och det kanske det var, men jag var inte en av dem som var jätteöverraskad över att Liverpool vann. Trots att Man U var storfavoriter. Det var som vanligt att motivation slog klass. Liverpool var tvingade att vinna, det var inte Man U och det syntes på inställning och vilja. Sedan var det ett kanonresultat för oss, liksom precis alla andra resultat i helgen. Alla konkurrenterna i närheten tappade poäng och Liverpool är trots allt 2,5 match bakom. En skillnad som kan betyda allt i en serie som jag hela tiden tippat bli jämnare än på många år.

-----

Lee Sawyer har återvänt till Chelsea efter sin låneperiod till Southend. Sawyer och Southend hade hamnat på kollisionskurs och Chelsea såg det som bäst att återkalla 20- åringen. Viktigast var dock säkerligen att Sawyer inte fick utlovad speltid hos Southend.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC