21 oktober 2009

Reaktioner efter 4-0

En enkel och överlägsen vinst över Atletico Madrid återförde allting till den planerade vägen. Chelsea är i praktiken klar för slutspel i Champions League även om det teoretiskt behövs en poäng till. Inga insläppta mål och mycket bra spel mot Atletico, som trots allt inte var ofarliga om än inget stort hot.

Det var en bemärkelsernas dag. Zhirkov fick göra Champions League-debut för Chelsea. Lampard gjorde mål efter tio matcher utan, och slog dessutom det delade målrekordet för egen del. Lamps är nu femte bästa målgörare någonsin i Chelsea efter 133 mål, av en mittfältare(!). Han delade rekordet med Jimmy Greaves tidigare. Kalou fick göra två mål, och borde gjort fler trots ett ganska tidigt byte. Carlo ville spara spelare, men innan Kalous första gav han oss hjärtattack med två onödiga offsides (varav en gjorde Lampards billiga frisparksmål, jättetavla av Asenjo, ogiltigt) och en hårresande miss med öppen mål.

Ett härligt besked av Chelsea efter den underkända, försvars-, insatsen mot Aston Villa. Ja, även underkänd anfallsmässigt då man missade tre frilägen. Något vi dock fortsatte göra den här matchen. Fast vem bryr sig, egentligen efter en så klar och dominant seger. Däremot undrar jag över domarinsatsen, den imponerade inte och jag som brukar bli imponerad av tyska domare. Petig och utan auktoritet och frågan är om inte Lampards första mål egentligen borde godkänts, även om frågeställningen känns akademisk nu.

Man U förtjänade knappast sin seger i Moskva, de var nästan lika usla som CSKA. Arsenal fick bara oavgjort och Liverpool åkte dit mot Kimpa Källströms Lyon. (Det sista var särskilt härligt). Barcelona fick på nöten...ja, resultaten var verkligen härliga den här Champions Leagueomgången. Fast vem kan förklara att usla Milan lyckades vinna borta mot Real Madrid?

Synd bara att Chelsea slutade spela sista tio, femton minutrarna. Jag vill se mer killerinstinkt i laget, som Man U och Arsenal kan visa när de är överlägsna. Antalet offsidespringningar var också skyhögt för Chelsea, vilket antingen säger något om Chelsea eller Atleticos höga försvarsspel.

Fyra noll imponerar, och var ändå i underkant. Det ni!

Nu är det dags att återta initiativet i ligan. Blackburn som hackar ska inte bli någon stötesten på lördag. Sedan på söndag får man sätta allting i halsen och nästan heja på Liverpool. Om det överhuvudtaget är möjligt? Jag nöjer mig med att önska ett oavgjort resultat på Anfield mellan de två röda.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC