16 oktober 2009

Inför Villans

SENASTE NYTT: Micharl Ballack kommer inte att spela mot Villa, smällen han fick av Zhirkov förra lördagen behöver vila (trots starten mot Finland alltså, förbaskade landslagsmanagers som spelar skadade spelare!). Likaså är Mikel borta från matchen, hans vristskada från Wiganmatchen är inte heller helt läkt.

___

En riktigt tuff match väntar Chelsea imorgon strax efter lunch. Aston Villa borta. Inte en tillställning vi automatiskt kan ställa in oss på poäng i. Aston Villa tillhör de lag Chelsea brukar ha svårt mot. Ett lag som tvingar oss till oavgjort fler gånger än jag vill komma ihåg.

Aston Villa är traditionellt femte-sjätte lag i Premier League de senaste åren och tillhör i mitt tips de lag som återigen kommer att ta platserna precis bakom de fyra stora, fast närmare i år. Senast spelade de oavgjort mot nouveau riche Manchester City även om jag nog tycker Villa förtjänade en seger i den matchen. Villa började säsongen skakigt men har sedan dess övertygat och stadigt klättrat i tabellen. Definitivt ett lag att frukta, särskilt borta.

Så om Chelsea tar en seger imorgon är jag mycket nöjd. Chelsea brukar göra bra ifrån sig efter landslagsuppehållen, även om vi har fler landslagsmän borta på uppdrag än vad Villa har spelare i sin förstalagstrupp. Det stundar också en mycket tuff period med två matcher i veckan i tre veckor.

Den här omgången har vi också, peppar peppar, klarat oss från skador. Bara Michael Ballack rapporterades ha en skada, men den visade sig inte vara allvarligare än att han kunde spela mot Finland i veckomatchen.

Dessutom är Alex tillbaka, även om han är ett par veckor från matchform, så vi kan inte räkna med att få se honom på plan på ytterligare ett par veckor. Men vilken ersättare att kasta in i försvaret. Själv tillhör jag dem som anser Alex vara nog så duktig som Riccy Carvalho om än på ett annat sätt. Ett sätt som passar många engelska lag bättre än vad till och med Riccy gör.

Riccy som också rapporterades ha problem från uppvärmningen i Portugals match mot Malta är med. Men han spelade hela matchen och lär säkerligen bilda det vanliga försvarsblocket med Bossman, JT och Ashley Cole (som fick vila i onsdags).

Petr Cech är säkerligen tillbaka från sin avstängning även om Hilario gjorde ett utmärkt jobb mot Liverpool. Utan tvekan den bästa match Hilario har gjort för Chelsea vill jag säga och det är inte längre någon som helst tvekan om vem som är andremålvakt i klubben trots rekryteringen av Ross Turnbull.

Drogba är i toppform, vilket han även visade i Elfenbenskustens landskamper där han såg till att de är med i Sydafrika-VM. Anelka gjorde också mål för Frankrike så det finns ingen anledning att tvivla på att ligans bästa anfallspar lär göra ett intryck på Aston Villas försvar, ett försvar som är deras minst imponerande lagdel trots att Richard Dunne tillfört mycket. (Och inget självmål ännu!)

Villa har ett av landets talangfullaste lag. Själv är jag oerhört imponerad av James Milner som jag följt sedan hans 16-årsdebut i Newcastle. Utan tvekan Villas motor trots sin unga ålder och han har tagit ett stort steg i utvecklingen i år när han sluppit Gareth Barry. Agbonlahor har jag alltid varit intresserad av, han var utmärkt mot City men han har väl inte riktigt fullföljt de löften han en gång gav. Ashley Young har många beundrare, jag är mer tveksam men fart och speed har han vilket kommer att testa Bosingwas försvarsspel. På bänken finns därtill ungdomslöftet Fabian Delph som Villa värvade sent från Leeds. Vår f d spelare Steve Sidwell förväntas också starta även om han haft svårt att övertyga i Villa ännu.

Då det är en toppmatch i ligan antar jag att Carlo Ancelotti kommer att lita på järngänget och starta med följande elva, fast med Carlo vet man aldrig.

Cech - Bosingwa, Riccy, JT, A Cole - Ballack, Essien, Lampard, Deco - Anelka, Drogba

Men jag blir inte förvånad om Malouda startar, inte ens om Joe Cole startar i toppen av diamanten. Jag skulle också välkomna en start från Zhirkov. I vilket fall som, Chelsea har för första gången i år en skadefri trupp så vitt rapporterna stämmer.

En match att se fram emot. Martin O'Neill och Villa är ett lag att respektera, kanske till och med frukta på hemmaplan.

---

För dem som har Viasat så visar de faktiskt Chelseas reserver mot West Ham, antagligen ett betydligt bättre lag än de startade mot Arsenal i en rätt dålig match häromveckan, på måndag kväll. På onsdag visar de för första gången denna säsong Chelsea i Champions League, mot Atletico Madrid som underpresterat ordentligt hittills i CL. En chans att få bekräftat vad jag hävdade hela sommaren, att Kun Agüero inte är Chelsea material!

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC