13 oktober 2009

Mer kontraktsrykten

Även Alex's nya kontrakt har bekräftats av Chelsea. Det är ett fyra års kontraktförlängning.

***

Kalous nya kontrakt är nu bekräftat av Chelsea och då dyker nästa kontraktsrykte upp.

Nu är det Alex som är aktuell för en kontraktsförlängning. De flesta engelska medierna har idag tagit upp det som en "done-deal".

Det enda osäkra tycks vara kontraktsförlängningens tid. Fyra år uppger en del tidningar efter tidigare uppgifter om två, respektive tre år.

I vilket fall som är det bra att klubben gör klart med honom. Alex är en av mina favoriter och jag betraktar honom som en lika bra försvarare som Riccy Carvalho - om än av en helt annan typ. Att ha flera typer som försvarare är en styrka som en klubb som Chelsea behöver då det ger så många fler alternativ även i försvarsspelet. Vissa spelare fungerar faktiskt bättre mot vissa lag och framförallt vissa forwards än andra. Grovt förenklat skulle jag säga att Riccy är bättre mot kontinentala lags spelstil och Alex bättre mot de engelska lagen generellt.

Alex kan sägas vara lite för lik Terry, fast med en hästspark till skott. Riccy är lite kvickare i vändningar och har ännu lite mer rutin, läs spelförståelse, än Alex. Bägge är duktiga på huvudet, fast jag ger plus åt Alex där, inte minst defensivt. Alex är också säkerligen engelska ligans bästa blockerare, vilket innebär att hans spelförståelse också är av toppkvalitet. Ingen får fram ett ben, en fot, någon annan kroppsdel oftare än Alex och ändå har han såvitt jag vet inte gjort något självmål. Knappt ens varit inblandad i dessa olyckssaliga styrningar som försvarna egentligen inte kan göra något åt.

Alex har många beundrare, ett flertal italienska klubbar lär jagat honom liksom de onämnbara i Liverpool. Så det är skönt att klubben försäkrar sig om hans tjänster, i förhoppningsvis tre år till minst.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC