5 oktober 2009

Kalou nytt kontrakt

Salomon Kalou har gått ut och meddelat att han och Chelsea har träffat ett avtal om förlängning av hans kontrakt.

Kalou som känns som han varit i klubben hur länge som helst är bara 24 år och har nu slutit kontrakt med Chelsea ytterligare tre år. Lönen anses hamna runt 60.000 pund i veckan enligt bedömarna.

Kalou är uttalat tredjeforward i Chelsea för närvarande, men då både Drogba och Anelka är mogna spelare runt 30 kommer han att få många speltillfällen även om han är borta för Africa Cup. Kalou som ser sig själv som en central anfallare uppskattar Carlo Ancelottis diamantformation mer och han har redan gjort en del viktiga mål i år.

Det innebär att Chelsea har knutit upp alla sina spelare som de riskerat att förlora under transferstoppet, förutom Joe Cole som snart ska börja förhandla om en kontraktsförlängning samt Michael Ballack som enbart har ett ettårskontrakt.

----

Michael Ballack som för övrigt skadade sig i matchen mot Ryssland under lördagen. Förbenade landskamper. Det är en ankelskada som ska röntgas och undersökas i Tyskland innan nästa landskamp.

Senaste budet är att skadan inte är allvarlig och att Ballack känner sig OK. Vi får ändå hoppas han står över den ointressanta och oviktiga matchen mot Finland på onsdag.

Hoppas han snart kommer tillbaka, det är redan andra skadan denna säsongen för Ballack och det är inget bra tecken för en 33-årig spelare som dessutom startat säsongen alldeles utmärkt. Han har utan tvekan varit den bäste spelaren som fyllt Ancelottis högerposition på mitten, och med tre mål har han även gjort fler mål än någon tidigare säsongstart.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC