29 september 2009

Inför Apoel

Efter besvikelsen över insatsen mot Wigan, som saknade en hel del hjärta och inställning, är det dags att samla ihop sig inför andra matchen i gruppspelet i Champions League. En match de flesta antagligen tror blir en lätt match. Tyvärr, vilket innebär att de inget lärt sig av vad cypriotiska lag har åstadkommit de senaste åren i Europa. Anorthosis Famagusta var förra årets största sensation och var faktiskt nära att ta sig vidare från gruppspelet. De klarade dock inte av att hålla gruppspelet ut, men överraskade stort i dess inledning.

Apoel eller APOEL som det kanske egentligen ska skrivas då det är en förkortning, från Nicosia är det genom tiderna bästa cypriotiska klubben med 20 ligatitlar bakom sig. De överraskade också i första omgången genom att klara 0-0 borta mot Athletico Madrid, en match som borde sända varningssignaler till även de mest blåögda. Självklart är Chelsea favoriter men det lär inte bli frågan om någon överkörning.

Chelsea reste till Cypern utan flera spelare, de avstängda Didier Drogba och José Bosingwa givetvis, men även utan Michael Ballack, vadskadad och Mikel, vristskadad. Även Alex saknas fortfarande på grund av skada. Deco kan bli aktuell även om det känns tidigt, både han och Sturridge har dock följt med truppen till Nicosia. Liksom Joe Cole, sjuk i helgen, och Ashley Cole som fick kliva av efter en smäll på knät mot Wigan.

Cech som automatiskt stängs av efter sin konstiga utvisning i ligan kommer säkerligen att stå, även om det kan finnas skäl för Carlo A att matcha den målvakt som ska ersätta honom mot Liverpool. Varken Hilario eller Turnbull är de mest övertygande av målvakter och kan behöva en vinst i ryggraden.

Apoel har en f d Chelseaspelare i sina led, Nuno Morais som dock aldrig kom att göra någon a-lagsmatch för oss. Den spelare som Chelsea ska frukta mest är dock utan tvekan Dionysis Chiotis, den lille men store målvakten. Han gjorde en makalös insats mot Athletico Madrid och kan han upprepa den mot Anelka och Kalou, som väl lär starta som anfallare, då ska vi inte räkna med full pott. Chiotis målvaktsspel var förra omgångens i särklass bästa. Chiotis är en vig, rörlig, akrobatisk målvakt av den typ man sällan skådar längre då de längre mer kraftfulla målvakterna dominerar i toppfotbollen. Det är tv-räddning varje gång Chiotis är i farten. En mycket spektakulär spelare.

Jag är faktiskt lite nervös inför den här matchen då Chelsea mot Wigan visade att underskattning är inget som inte behöver beakta. Framåt är det är verkligen tid för särskilt Kalou att visa vad han går för. Malouda behöver också hitta sin form från förra säsongens avslutning, annars skulle Zhirkov kunna vara ett mycket intressant alternativ att pröva i den här matchen. Hans offensivlusta parad med Ashley Cole bakom honom och Lampard i en vänsterroll i diamanten skulle se mycket intressant ut.

Porto som var mycket starka på Stamford Bridge tar sig an Athletico Madrid hemma, och en vinst för Porto och Chelsea kan ge gruppen en väldigt tydlig tidig profil.

Förhoppningsvis gjorde Chelsea säsongens sämsta insats på DW arena i lördags. Didier Drogba ansåg det var den sämsta någonsin i en match han spelat, det är väl osäkert - men det var en riktigt usel insats vilje- pch motivatiosnmässigt Men visst finns det en liten oro i magtrakten då det var just den här tiden förra året som Scolaris fina start förbyttes i besvikelse efter besvikelse. Det gäller verkligen för Carlo Ancelotti och Chelsea att hitta stilen snabbt igen och visa klassen. En säker vinst här och så allt fokus på att piska scousers på söndag, tack.

Tips 1-3, dvs seger till Chelsea. Tyvärr visar inte Viasat den här matchen heller, utan den är förpassad till de få som kan få in deras satellitkanaler.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC