25 september 2009

Inför The Latics

Wigan borta imorgon. Ett Wigan som startade med en mycket stark vinst borta mot Aston Villa, men som har förlorat sina fyra senaste.

Roberto Martinez är ny manager i klubben, från Swansea, men har ett förflutet som spelare i Latics. Jag gillar Martinez mycket och han gjorde ett suveränt jobb hos walesarna. Jag tror han kommer att lyckas bra hos Wigan. Han har tagit med sig några av sina gamla spelare, sålt några av de mer kända som Antonio Valencia till Man U. Jag tror på en mittenplacering för Wigan men mellan mitten och botten.

Wigan har ett uselt facit mot de fyra stora. 34 matcher utan vinst. Deras stora stjärna idag är Hugo Rodallega som startat säsongen mycket lovande med några härliga mål. Utan tvekan den spelare som Chelseas försvar måste se upp med. Trots deras hemska facit i år mot Man U 0-5, och Arsenal 0-4.

Utlånade Scott Sinclair får inte spela för Wigan, men gamle Mario Melchiot som spelade många år för oss lär säkerligen få möta gamla lagkamrater.

Chelsea å sin sida går för sin sjunde raka seger i år, totalt tolv raka. Isåfall ett nytt klubbrekord, igen. Möjligheten finns absolut.

Carlo Ancelotti har ännu inte förlorat en poäng som Chelsea manager oavsett tävling, en otrolig start. Enda fläcken var väl bara 2-2 mot Reading, i en helt oväsentlig träningsmatch. Å andra sidan slog vi lätt både Inter och Milan i träningsmatcher. Förra året började också bra, men inte lika bra då vi hade en del oavgjorda matcher innan vi förlorade vårt hemmarekord mot Liverpool i oktober för ett år sedan.

Didier Drogba som bars av mot Tottenham hade lyckligtvis bara en extremt kraftig attack av kramp och är spelklar mot Wigan, även om jag själv nog gärna ser honom börja på bänken för säkerhets skull. Nästa vecka är det match mot Apoel Nicosia där han inte får börja, och Liverpool - en match hans fysik, form och s k ostoppbarhet verkligen behövs. Så vaför riskera något, bättre då att spela ihop Kalou och Anelka där fram inför den inte ofarliga bortamatchen på Cypern.

Intressantast blir nog att se om Carlo fortsätter med Joe Cole som hade en utmärkt match mot Queens Park Rangers i toppen på diamanten. Jag tror att rollen till vänster passar Frank Lampard bättre då den ger honom mer utrymme att komma bakifrån in i straffområdet. Essien eller Mikel i botten av diamanten tror jag inte spelar någon roll. Mikel är självklart mer defensivt lagd och Essien klart farliga och aktivare i att gå framåt. Till höger finns Ballack tillgänglig, tysken har haft en utmärkt säsongsstart. Våra ytterbackar är underbara att se när de kommer fram och bryter upp försvaren. Zhirkov spelade som vänsterback i 70 minuter mot QPR och slog några härliga inlägg. Kanske får han en ny chans på den platsen mot Wigan då han behöver speltid efter sin skada. Högerbacken lär nog Bosingwa ta hand om.

På skadelistan är fortfarande Deco och Alex. Sturridge är ny där och måste vara sur över att han missade ligacupmatchen, en match han säkerligen hade startat annars.

På lördag lunchtid sker också lottningen av Carling Cups fjärde omgång. Alla de stora lagen är kvar, även om nu alla spelar ungdomar och mindre anlitade spelare i ligacupen nu när även Chelsea ändrat sin policy. Bra anser jag, och roligt att få se nya ansikten komma fram. Ingen av Chelseas ungdomar gjorde bort sig mot QPR. Borini var utmärkt i första halvlek, mattades i andra. Hutchinson var utmärkt ändå tills han byttes ut mot John Terry som fick lufta sig lite. Jeffrrey Bruma och Nemanja Matic var på bänken men lär nog inte vara kvar där till Wiganmatchen.

Det är ju matcher som Wigan borta som måste vinnas om titelaspirationerna ska leva vidare. Tuffa matcher, men ändå förväntade vinster.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC