22 september 2009

Inför The Hoops
uppdaterad

Onsdagens match mot the Hoops, eller the R's som de också kallas i Carling Cup blir högintressant. Kanske mindre för motståndet än för att det kommer att bli debut för Chelseas nya policy i ligacupen.

Chelsea har alltid haft som klubbpolicy att ställa upp med bästa laget, i princip, i varje tävling. På grund av transferstoppet har Chelsea nu sagt rent ut att man måste pröva en annan strategi. En strategi vi fans länge har efterlyst. Ligacupen i all ära, men den enda tävlng mindre intressant att vinna är väl Community Shield, och den har vi redan vunnit i år. Härligt, äntligen får vi se Chelsea pröva ungdomarna på samma sätt som United och Arsenal redan gör i ligacupen.

Chelsea har dessutom flera skadade spelare som efter lång rehabilitering nu återvänder. Oerhört intressant.

Joe Cole kommer säkerligen att starta. Paolo Ferreira också. Antagligen Yuri Zhirkov i sin första tävlingsmatch för Chelsea - han var utsökt bra i den träningsmatch han genomförde innan skadan. Den enda skadade spelare som förväntas vila ytterligare en tid är Alex (och självklart Drogba, men ryktet säger att hans skada är inte allvarlig och att han kan vara påtänkt till matchen mot Wigan redan i helgen). Oklart vilken status Deco har, men jag har inget hört om problem efter hans skada i landskamperna.

Tyvärr sänder inte någon svensk kanal matchen, de föredrar andra lag i kanske på pappret jämnare sammandrabbningar. (Samma trista historia med Chelseas match mot Apoel på onsdag.) Fast å andra sidan sänder de Leeds- Liverpool ikväll. En match inga pengar kan få mig att genomlida. De två lag jag i särklass tycker sämst om i samma match, nej tack.

Hur mycket Ancelotti kommer att laborera med laguppställningen kan man bara gissa, men helt klart kommer han att vila flera av de viktigaste spelarna. Så jag gissar nu, men jag tror att startuppställningen kan se ut så här:

DET ÄR BEKRÄFTAT att Drogba, Anelka, och Sturridge inte startar. Liksom Deco och Alex. Sturridge har ådragit sig en skada och Anelka vilar. Det innebär säkert att Kalou startar och att Fabio Borini har en mycket god chans att ta den andra anfallspositionen, om inte Carlo väljer att gå med erfarenhet och flyttar upp Malouda i en anfallsposition. Möjligen kommer också Bruma att få sin a-lagsdebut i mittförsvaret. Det är också klart att både Joe Cole och Yuri Zhirkov kommer att starta. Övrigt lag vid åttatiden ikväll.

Turnbull - Ferreira, Ivanovic, Carvalho / Bruma, Hutchinson - Mikel, Essien, Zhirkov, Joe Cole - Kalou, Borini / Malouda

Väldigt intressant och spännande. Om det nu blir så, det kan ju bli några fler s k ordinarie som startar.

Samtidigt undrar jag om ens Carlo kan få Lampard att vila. Kanske ta en plats på bänken?! Det finns få spelare som är lika svåra att få att ta en dag ledig från jobbet som Frank Lampard. Ändå hoppas jag han vilas. Säsongen för honom kan innebära upp mot 70-75 matcher med VM och även för en stålman är det väldigt mycket.

På bänken med ett nästan säkert inhopp finns nog Fabio Borini. De få minuterna mot Tottenham gav verkligen mersmak. Vilken speed killen visade upp även bland de stora elefanterna. Just nu hetaste unga ungdomsprospektet i klubben efter att Kakuta blev avstängd.

Tänk att man skulle se fram emot en match i ligacupen så här mycket.

_____

Intressant är också att Chelseas scout i Frnakrike Guy Hillon har talat ut om affären Gael Kakuta. Enligt Hillon försäkrade Gaels ensamstående mor att hon aldrig hade skrivit under med Lens. Sex månader senare hade hon hittat ett papper vars innebörd hon inte förstått då eller sen som tydligen kan anses vara ett för-kontrakt. Chelsea var dock i god tro när affären gjordes, och UEFA ska ju också ha rapporterat till Chelsea att Kakuta saknade kontrakt och att han inte var registrerad som kontraktsbunden. Ju fler fakta som blir kända, desto märkligare ter sig FIFAs domslut. Har de inte ens bedömt fakta i målet, utan det var bara en dom för att tillfredsställa sina uppdragsgivare?!

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC