20 september 2009

Hiddink återvänder

Den inte alltför pålitliga tidningen Daily Mail (kända för att inte gilla oss särskilt mycket) har kommit upp med ett mycket intressant rykte.

De spekulerar i att Guus Hiddink återvänder till Chelsea nästa sommar. Som Sporting Director, ansvarig för all fotbollsverksamhet.

En roll som just nu hålls av den omstridde och omdiskuterade Frank Arnesen. Skulle Hiddink ta över rollen blir det nog dock en betydligt stärkt funktion.

Hiddink har redan deklarerat att han vill återvända till England och engelsk fotboll när hans kontrakt med Ryssland går ut efter VM. Det kan ta slut tidigare, men mitt tips är att Hiddink tar det lovande ryska laget till VM, även om det blir efter ytterligare en kvalomgång som grupptväa. Ryssland och Tyskland kämpar en mycket hård strid i sin kvalgrupp och förmodligen avgörs vem som blir vinnare i nästa kvalomgång när de möts.

De flesta hade väl tänkt sig att han ville återvända som manager, vilket såg omöjligt ut i Chelsea där Carlo Ancelotti har haft en succéartad start. Å andra sidan det hade Luis Felipe Scolari också.

De nya spekulationerna är mycket intressanta och det finns nog inget som helst tvivel om att Chelsea är klubben Hiddink vill återvända till och kanske är posten som högste ansvarige för fotbollen i klubben exakt vad han kan tänka sig efter en lång och framgångsrik karriär som manager. Att Guus har goda relationer med Chelsea och Roman Abramovich, det är redan mycket välkänt. Frågan är hur han skulle fungera med Carlo Ancelotti? Förmodligen helt utan problem.

Så detta rykte är något som åtminstone jag håller tummarna för. Att Arnesen sitter löst efter sitt misslyckade löfte om att producera en spelare per år från akademin och framförallt de pr-mässiga katastroferna kring värvningar av ungdomsspelare som Woods, Taiwo, och framförallt Kakuta är ingen begåvad gissning.

____

Sedan är det väl bara att se till att Tottenhams taskiga statistik på Stamford Bridge fortsätter. De har inte vunnit där sedan 1990!!!!!!

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC