20 september 2009

Ett dyrt rekord

Chelsea utklassade Tottenham på Stamford Bridge. Nu är det 20 år sedan Tottenham klarade av att slå Chelsea på Stamford senast. Tjugo år! Då fanns inte ens Premier League, eller Champions League...

Segern kunde blivit ett par mål större än de 3-0 den slutade vid. Särskilt i andra halvlek var det bara Chelsea det handlade om.

Men oj var dyrköpt segern ändå blev. Drogbas sena vadskada såg mycket allvarlig ut och det kommer att kännas att missa en sådan otrolig formspelare väldigt mycket.

Ändå kan man inte låta bli att tycka lite synd om Tottenham. Inte deras supportrar (de svenska är toppen, men de engelska och cypriotiska är hemska) men spelarna och Uncle 'Arry. Ledley King blev återigen skadad och ännu värre var skadan på Sebastien Bassong.

Bassongs skada var den där sorten man fullständigt hatar. Oerhört otäck nackskada. Jag hoppas verkligen att det inte var så hemskt som det såg ut. Han rörde sig dock på vägen ut så peppar peppar.

För övrigt var det tjafs om Keane skulle haft straff. Kanske, det var en jätteliten touch från Carvalho. Det hade inte hjälpt dem dock. OCH det var en solklar hands av Assou-Ekotto i muren när han med höjd hand styrde undan Lampards frispark senare. Så det jämnar ut sig.

Men ärligt talat, Tottenham hade inte en chans. Det var en solklar seger för Chelsea

Carlo Ancelotti HAR alltså ännu inte ens förlorat poäng med Chelsea!!! Det är en otrolig start.
Vi har vunnit Community Shield, i Champions League och sex raka ligasegrar. Trots rätt mycket skador och avstängningar.

Roligt var det också att se Fabio Borini (två mål i reservlaget i onsdags) göra debut. Vilken speed han visade upp. Hoppas han får starta med Sturridge på onsdag, men det blir nog Anelka och Sturridge som startar och Borini kommer in.

Vilket gör att vi nu har ett nytt klubbrekord. Elva (11) stycken raka segrar i ligan. Fem förra året och sex i år. Tre till och Arsenal är utraderade ur rekordböckerna. En till och vi är lika med Man U som är tvåa i den här noteringen. Och var ensam trea därtill)

Nästa Wigan borta, inte helt lätt. Därefter Liverpool hemma, klart svårare (det var trots allt de vedervärdiga som ändade vårt hemmarekord vid 86 matcher utan förlust förra året) och sedan Aston Villa borta. Men det finns ändå stort hopp om att vi ska klara det. Chelsea 2009-2010 ser oerhört bra ut.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC