18 september 2009

Inför Spurs
och
Up Yours FIFA

På söndag spelas två mycket intressanta matcher i Premier League, Manchester-derbyt utan fånen Adebayor som självklart är avstängd efter sina dumheter mot Arsenals van Persie (som själv borde fått kort för sin tackling mot Adebayor) - (och Adebayor lär bli avstängd en gång till för sitt sätt att fira) och London-derbyt Tottenham mot Chelsea på Stamford Bridge.

Och oavsett vad Canal+ kommentatorerna försöker påstå är det inte Manchester United som är Tottenhams bogeylag. Det är Chelsea. Tottenham har visserligen vunnit en ligacupfinal mot oss och förra mötet på 3 point lane - men det är nästan de enda segrar de har de senaste 15-20 åren. De kommer inte ens upp i en handfull. Dessutom, hade det inte varit för målvakten Gomes, som ev kommer att spela efter sin skada på söndag, hade de inte vunnit senast heller, Guus Hiddinks enda förlust med Chelsea. Målgöraren i den matchen Luka Modric är skadad.

Tottenham öppnade säsongen mycket imponerande men utgjorde ett pinsamt blekt lag mot Manchester United i helgen. Trots en drömstart, drömmål av Defoe inom en minut, och att United fick spela utan Scholes efter en billig utvisning, så förlorade de klart matchen. De utgör ändå ett större hot i år än tidigare år, inte minst för att två spelare är i hysterisk form just nu. Aaron Lennon, den duktige yttern och Jermaine Defoe som både i landslag och klubblag öser in mål för tillfället. Däremot har Harry Redknapp aldrig varit en manager som utmärkt sig taktiskt så förvänta er inte några taktiska knep mot Chelsea.

Om inte Gomes får stå, blir det gamle Chelseahjälten Carlo Cudicini som säkerligen lär få ett fint mottagande på Stamford Bridge. Han var synnerligen populär under sin tid i klubben, trots att han gick till Tottenham.

Två - noll till Chelsea är tipset. Och en forsatt rad av obesegrade matcher (det enda obesegrade laget i Premier League den här säsongen tillsammans med Man City som dock har en match mindre spelad, - och som förlorat i Europa League redan).

Förmodligen kommer Joe Cole att få spela en stund om matchen ser ut som Ancelotti vill. Han satt på bänken mot Porto och spelade i en reservlagsmatch onsdag. I positionen. i topp på pyramiden. Deco, Zhirkov och Alex tillhör de osäkra, annars kommer Chelsea med full trupp till den här matchen. Dock förväntas Chelsea spela många yngre spelare mot Queens Park Rangers i Ligacupen nästa onsdag (visas tyvärr inte i svensk tv). Tips, Sturridge, Borini, Hutchinson.

---
REKORD PÅ GÅNG

Chelsea har tangerat sitt rekord på tio raka segrar i Premier League, satt under JM 05-06. En vinst till och ett nytt klubbrekord sätts återigen. (Fem av vinsterna var under Guus Hiddink förra säsongen).

Vi är nu lika med Liverpool i rekordligan och har tre lag före oss, två Man Uniteduppsättningar med 11 resp 12 raka vinster och så Arsenal från 2002 med 14 raka vinster. Det skulle smaka mumma med att ta det rekordet från Arsenal, det innebär dock att vi måste besegra tunga motståndare som Liverpool och Aston Villa förutom Tottenham på söndag.

--

UP YOURS FIFA

Chelsea har av naturliga skäl inte bekräftat det officiellt men enligt säljande klubb, kroatiska Zapresic har Chelsea skrivit kontrakt - trots FIFAs förbud - med deras 17-årige målvaktslöfte Matej Delac. En försäljning som enligt deras ordförande räddar klubben från konkurs.

Kontraktet innebär att Delac blir Chelseaspelare för ca 3m pund när transferförbudet upphör. Vilket vi ännu inte vet när, då CAS ska säga sitt först. Delac får ett femårskontrakt och med tjecken Jan Sebek har därmed Chelsea knutit till sig två stora unga målvaktslöften under 20 år.

Om uppgifterna stämmer, vilket de säkert kan göra. Osäkra uppgifter om Nemanja Matic visade sig vara sanna (Matic gjorde Chelseadebut i veckan i samma match som Joe Cole spelade onsdags, en enkel 5 målsvinst.)

I så fall är det ett härligt finger i ansiktet på FIFA som antagligen inte kan göra ett skvatt åt saken. De erkänner ju själva för-kontrakt som till skillnad från detta är olagliga i civila rättsväsenden.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC