17 september 2009

Ron Gourlay efterträder Kenyon

Chelsea har redan utnämnt Peter Kenyons efterträdare som VD för klubben. Det blir klubbens

Gorulay 46 år kommer från klubbens egen ledning. Han har varit en Kenyon protegé länge och följt honom från Umbro till Manchester United till Chelsea. Inom Chelseas organisation har han nu jobbat fem år och var en av Kenyons närmaste medarbetare.

Klubben har inte avslöjat om det blir nya arbetsuppgifter som VD i samband med skiftet men helt klart är Gourlays bakgrund affärsmässig inom sport, snarare än fotbollsmässig. Så det troliga är att Chelsea kommer att drivas än mer tydligt i en fotbollsmässig del och en affärsmässig under styrelsens och Bruce Bucks ledarskap. Något som låter vettigt.

Gourlay som utanför klubben är i det närmaste okänd kommer säkerligen att ha ett lugnare ledarskap än den av så många kritiserade Peter Kenyon.

Lycka till Gourlay, du kommer till ett dukat bord så förstör nu inget tack. ;-) Det är positivt att Chelsea valt att befordra inom klubben istället för att ta in folk utifrån. Kan vi nu bara få en bättre pressansvarig och kanske någon annan än Frank Arnesen i toppen för fotbollen känns det som om Chelsea verkligen tagit ett nytt steg i klubbens utveckling. Helt klart är att de mest kontroversiella personerna nu lämnat, som José Mourinho och Peter Kenyon. Nu återstår att se vad som händer med Arnesen i efterdyningarna av FIFAs transfer stopp som är hans ansvar. Men inget är att vänta innan CAS har tittat på Chelsea överklagan.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC