5 september 2009

Nya anklagelser

Världens största hatare av Chelsea har som väntat uttalat sig och sagt att det resultat han beställde hos DRC är rätt och Chelsea är det största hotet mot världsfotbollens franska överhet - har som väntat kommit ut och sagt att alla anklagelser mot Chelsea är rätt. Michel Platini är en skam för idrotten i världen, fullt i klass med Lennart Johansson, Avery Brundage, Samaranch och en del andra mycket partiska personer.

Juridiskt sett kommer han att lida sitt största nederlag sedan han blev UEFA president, den patetiske Michel Platini.

Men som väntat har DRCs fortfarande icke underbyggda eller på något sätt förklarade dom mot Chelsea väckt upp björnarna. Anklagelserna haglar.

Jag säger inte att Chelsea betett sig bättre än någon annan toppklubb i Europa när det gäller det här. Vi är nog tyvärr lika goda kålsupare som drygt 40-50 andra klubbar. Ändå är det vi som pekas ut, ytterligare exempel på hur Platini sköter UEFA.

MEN jag hävdar bestämt att det här hade aldrig behövt hända om inte UEFA tvingat de europeiska toppklubbarna att bete sig som Barcelona och Real Madrid och de italienska klubbarna har betett sig i åratal. Genom deras regler om egna spelarprodukter har UEFA och FIFA skapat den här situationen helt och hållet. Vilket journalisterna vågrar erkänna och göra något som helst journalistiskt jobb kring.

Reglerna om egna produkter TVINGAR storklubbarna att söka sig allt längre ned i åldrarna för att hitta talangerna. Trots att mindre än 5% av dessa någonsin lyckas.

Så för er skull. Lite mer sanna fakta om de lögner, rykten och rena påhitt vissa tidningar, som Expressen sprider om Chelsea nu. Det var också Expressen som publicerade lögnerna kring Salomon Kalous födelsedag, något ett tiotal engelska tidningar fått be om ursäkt för redan. Fullständigt osakliga är ett snällt uttryck om Expressens rapportering från England på sistone. Den långe svartklädde agentanlitade i en tv-kanal hade inte kunnat göra det sämre när han jobbade där.

Vi anklagas nu för att värvat en 11-åring från en liten skitklubb i Marseille. Jeremy Boga. Klubben ifråga ser pengarna framför ögonen och ställer gärna upp och ljuger sig blå i media.

Detta är fakta i målet.

Ingen 11-åring får skriva kontrakt, inte ens i Frankrike där ungdomskontrakt gränsande till modern slavhandel tillämpas.

Boga har därför inget kontrakt vilket aldrig någonsin kan innebära att som Platini och Marseilleklubben hävdar att Chelsea gjort sig skyldiga till något kontraktsbrott.

I Frankrike tillämpas något som kan kallas för-kontrakt, som med absolut största sannolikhet är olagliga enliga samtliga arbetslagstiftningar i världen, som tvingar unga spelare runt 13-14 år att skriva kontrakt för att få spela fotboll. Kontrakt som tvingar dem att skriva på proffskontrakt när de fyller 16 år. Inget sådant finns ens omtalat i fallet Boga. Särskilt inte som amatörklubbar inte får skriva några som helst kontrakt.

Marseilleklubben anklagar Chelsea för att tagit en spelare från ett land till ett annat, vilket är förbjudet. OM inte familjen, spelarens situation förändras av andra skäl.

Jeremy Bogas far och mor skiljdes. Jeremy Bogas far flyttade till London. Inom familjen bestämdes det att Jeremy skulle flytta till London med sin far.

Marseilelklubben hävdar att Chelsea erbjöd modern en bil för att köra sonen till träning och en bostad. Fadern hade redan bostad i London! Chelsea har enligt egen uppgift inte gjort det. Det spelar ingen roll för media och Platini, enligt dem är Chelsea ändå djävulens avföda som lockar spelare från Frankrike. Medan frågan om hur många tiotusentals ungdomar från före detta franska kolonier som lockats till franska klubbar lämnas helt utan undersökning. I Belgien har detta förfarande lett till ett stort samhällsproblem redan.

Ooops.

Faktum är fortfarande att Bogas far bodde i London, inom det närområde som tillhör Chelsea så att säga. Hans far ville ge sonen en bra fotbollsutbildning när han kom till London och kontaktade Chelsea. Sonen ville väldigt gärna spela för Chelsea. Han var 11 år gammal och hade absolut inget som helst kontrakt med någon annan klubb.

Idag bor hela familjen i samma område. Om de har försonats och återigen är en familj är oväsentligt. Chelsea har enligt alla hittills kända fakta agerat helt korrekt i fallet.

Ändå skriver skvallerpressen, dvs sportjournalisterna en massa skit.

Vad ni än gör tro aldrig på sportjournalister.

Jag är övertygad om att när alla juridiska frågor även i Kakuta-fallet har gåtts igenom kommer FIFA helt igenom politiskt styrda domslut att ifrågsättas. Jag är inte emot ett bättre regelverk, men när FIFA och Platini från UEFA fortsätter göra allt de kan för att förstöra engelsk fotboll utan att granska klubbar som Barcelona, alla andra spanska och italienska klubbar måste allt de gör ifrågasättas.

Det är nog dags för de stora klubbarna och ligorna i världen att skiljas från UEFA och FIFA, vilket också, tacksamt nog, innebär döden för landslagsfotbollen. Det som händer nu visar att toppklubbarna förmodligen MÅSTE bilda en egen oberoende Europaliga. LÅngt bortom mygelgrejen Champions League som UEFA styr fram vinnarna i genom sina lottningar och domartillsättningar. En tävling i vilken enbart spelare och klubbar någonsin kan bestraffas, aldrig någonsin domare.

Jag har en dröm, för att parafrasera Martin Luther King, det är att journalister börjar göra sitt jobb.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC