29 augusti 2009

Sheva lämnar

Chelsea vann en mycket övertygande seger över sensationslaget Burnley på Stamford Bridge. 3-0 var verkigen i minst laget men Chelsea har aldrig varit ett lag som är effektiva i att döda svagare lag. Något Owen Coyle, Burnleys manage säkert var glad för.

Dagens nyhet är ändå den att Shevchenko efter tre år fulla av besvikelse lämnar Chelsea. Han var Roman Abramovics favoritspelare och en av de stora i europeisk fotboll de senaste tio åren, men i Chelsea var han absolut ingen tillgång. Han gjorde enbart nio mål för Chelsea och lyckades aldrig någonsin ta en ordinarie plats. José Mourinho var antagligen aldrig särskilt glad i att få Shevchenko dumpad i sitt knä och spelade honom inte så mycket. Underligt nog spelade Avram Grant honom ännu mindre trots att många trodde Grant fick jobbet för att få igång Shevas Chelseakarriär.

Tredje året var Shevchenko tillbaka i Milan på lån men gjorde inte heller där någon som helst succé. Att han skulle lämna Chelsea var givet, men ingen ville betala för honom.

Chelsea ville inte heller betala hans lön för ännu en säsong utan tillät honom tre dagar innan transferfönstret lämna Chelsea utan ersättning! En nätt smäll på 30,8 miljoner pund. Men också en veckobesparing på 121.000 pund i lön.

Under sommaren hade två lag försökt värva Shevchenko på lån, turkiska Fenerbahce och hans moderklubb Dynamo Kiev.

Shevchenko has nu valt Dynamo Kiev och skrivit under ett två års kontrakt. Han kommer att presenteras som Dynamos spelare under söndagen.

Jag hade stora förhoppningar när han kom, men tycker nog att han visat mer intresse för att spela golf på de kända banorna runt London än han var att åter visa vilken spelare han en gång var. Han blev med åren tämligen långsamt, för att parafrasera Grimberg.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC