13 augusti 2009


Mancienne utlånad

21 år, uppkallad till landslagssamling en gång och återigen på lån till Wolverhampton, nu i Premier League. Michael Mancienne, vår allround-försvarare som också kan spela på mittfältet har dessutom samtidigt skrivit ett nytt fyra års kontrakt med Chelsea.

Lånet som blev klart idag är för hela säsongen.

Wolverhampton har hela sommaren försökt ordna ett lån av Mancienne men det är först nu som Chelsea gått med på att låna ut honom. Chelsea är väl försedda med försvarsalternativ och bedömer att hans utveckling förtjänar mer regelbunden speltid vilket Wolverhampton och Mick McCarthy som verkligen gillar honom Mancienne blev stor favorit för Wolves förra hösten när han också fick sin första smak på a-landslagsspel.

Michael var också med i Englands U-21 landslag i EM i Sverige i år, men hade ett mindre bra EM. Han blev utvisad i första matchen och sedan höll Stuart Pearce honom utanför laget.

Att han är ett stort löfte som verkligen tror på understryks av att han också skrev ett långtidskontrakt med klubben. Något Chelsea knappast skulle ha gjort om han inte har en direkt plats i klubbens framtida planer.

Lycka till Michael.

____

Scott Sinclair har också lånats ut till Roberto Martinez i Wigan. För Scott är det nog sista chansen att imponera tillräckligt för att ett framtidshopp för Chelsea. Sinclair hade en fantastisk utveckling som ungdomsspelare sedan han kom från Brighton, men har tyvärr ännu inte tagit det där sista stora steget.

_____

Chelsea har utsett Steve Holland till ny reservlagsmanager efter Paul Clement som upphöjds till assisterande manager för representationslaget. Steve Holland koommer från Stoke där han dock bara varit i fem månader. Hans rykte som utvecklingsmanager kommer framförallt från hans framgångsrika tid i Crewe Alexandra, en av de mer välkända ungdomsakademierna utanför storlagens.

 

Transfer Update III

IN

Carlo Ancelotti Milan - manager

Daniel Sturridge – Man City
Ross Turnbull Middlesbrough
Yuri Zhirkov CSKA Moskv

UT

Ben Sahar – Espanyol, ca 800.000
Jimmy Smith - Leyton Orient fri transfer
Frank Nouble - West Ham, ej kontrakt
Morten Nielsen - AZ Alkmaar, fri transfer
Sergio Tejera - Real Mallorca (tidigare utlånad dit)
Mineiro, lånetid har gått ut -testas hos Schalke 04 just nu
Ricardo Quaresma, lånetid har gått ut, åter Inter

UTLÅNADE SPELARE :
helårsutlåning
Slobodan Rajkovic – FC Twente
Miroslav Stoch – FC Twente
Ryan Bertrand - Reading
Lee Sawyer - Southend
Tom Taiwo - Carlisle
Scott Sinclair - Wigan
Michael Mancienne - Wolverhampton

Franco Di Santo – Blackburn till 1 jan
Patrick van Aanholt - Coventry till 1 jan

NYA KONTRAKT

Michael Ballack, 1 år
Florent Malouda, 3 år
John Obi Mikel, 5 år
Hilario, 2 år
Diidier Drogba 3 år
Michael Mancienne, 4 år

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC