5 augusti 2009

Drogba tre år till

Didier Drogba har precis som ryktena sagt nu skrivit på en förlängning av sitt kontrakt med Chelsea. Drogba har hela sin tid i Chelsea varit rykternas man men nu lutar allt åt att han avslutar sin professionella karriär i Chelsea.

Det nya kontraktet löper tre år till.

Drogba som snart kommer att göra sitt hundrade mål för Chelsea. Han står redan på 94 mål, vilket placerar honom som nia bland Chelseas målgörare genom tiderna. I dagens lag har han Frank Lampard före sig som passerade 100 Chelsea mål redan förra säsongen.

I träningsmatcherna har Drogba redan gjort två mål. Han brukar ha svårt att göra mål mot Manchester United så vi får hoppas han ändrar den ovanan på söndag. Däremot gör han desto fler mål mot Arsenal, särskilt i cupfinaler.

Drogba har varit kontroversiell och är kanske inte den mest älskade spelaren i Chelsea bland fansen. Han är en person nära till sina känslor och kräver ett bra förhållande till managern, något han inte hade med Scolari. Förra säsongen var också tyvärr rätt skadedrabbad och han gjorde bara 14 mål.

Själv anser jag att han är världens främste s k powerforward. Ingen är lika stark och lika duktig på att hålla försvarare ifrån sig. Lägg till detta en full repertoar som målgörare och i mina ögon är han den forward jag helst har på den position han spelar i Chelsea. Förhoppningsvis kommer det nya spelsystemet med två centrala anfallare att gynna honom den kommande säsongen.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC