29 juli 2009

Ny manager

Chelsea har anställt en ny assisterande manager. Den ende av Carlo Ancelottis Milanstab som följer honom till England.

Det är en av männen bakom den berömda avdelningen MilanLab, de som har ansvaret för behandling och vetenskapen bakom träningen. Bruno Demichelis har jobbat upp MilanLab sedan 1987 och tvekade inte alls när Carlo Ancelotti frågade honom om han ville följa med och jobba vidare med det här hos Chelsea.

Demichelis har varit hos klubben ett tag även om det inte varit allmänt känt och han uttrycker stor positiv överraskning över hur långt fram Chelsea redan är på det här området.

Han beskriver själv att hans arbete handlar om mycket små detaljer, mycket små förbättringar i behandling och framförallt förebyggande av skador. Det handlar om fysiologi, näringslära och träningsmetoder för att förebygga likaväl som att reparera skador som inträffat.

Så här beskriver han själv sin roll som assisterande manager med ansvar för det vetenskapliga:

"My job is a scientific co-ordinator as I was in my previous job in Milan. Personally I am a sports psychologist so generally I will assist the coach in order to co-ordinate all the activities that are provided to the team and individual players to help them reach their highest performance level."

Demichelis ser att hans jobb redan bara innebär små förbättringar och justeringar då Chelsea redan låg väldigt väl till på området, och på Cobham har ju Chelsea en av världens finaste träningsanläggningar med allt som behövs.

Vi som följer Chelsea hoppas Demichelis ska kunna minimera risken för allvarliga skador ytterligare, förra säsongen var rätt olycklig med svåra skador på Michael Essien, Joe Cole och Paolo Ferreira. Sådant hoppas vi verkligen få slippa i år.

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC