27 juli 2009

Fjärde träningsmatchen, Club America 2-0

I finalen av försäsongsturneringen World Football Challenge, som blivit en pyramidal publiksuccé i USA möter Chelsea mexikanska klubben Club America. CA har spelat sju träningsmatcher mot Chelseas tre och har i turneringen vunnit mot Inter på straffar och med samma siffror som Chelsea mot Milan. Chelsea har dock 10 poäng i den konstiga poängtabellen mot CAs 8 poäng. Vilket innebär att endast en seger inom full tid kan ge CA turneringsvinsten. (Inter slog Milan i det italienska derbyt tidigare ikväll med 2-0 bägge målen av nykomligen Mielito. Ingen saknad efter Zlatan där).

Som vinnare slutade Chelsea på 15 poäng!

Igår kväll har också John Terry äntligen stigit ur badtofflorna och gett klart besked om sommarens såpopera, Manchester Citys intresse för honom. Han har nu klart deklarerat att han stannar hos Chelsea. Det var på tiden. Hela affären har tyvärr djupt skadat JTs anseende hos fansen - men vi är fans så vi lär förlåta honom. Fast han får först spela upp sig från en ganska tam insats i träningsmatcherna, nu när han kan koncentrera sig på fotboll istället för att räkna imaginära pundsedlar i lönekuvertet. Även pm spkeulationerna säger att han får en ny lön snart!

Mot Milan blev Zhirkov matchens lirare efter en gedigen insats och ett fint mål, fast personligen höll jag nog på Drogba mest för hans jättefina rökare från ca 30m. Zhirkovs debut lovade dock mycket gott, liksom unge Sturridges insatser hittills på turnéen. Chelsea har inte värvat mycket eller så dyrt, men det verkar som vi värvat rätt. Turnbull har också visat att Hilario nog måste ses som klar tredjemålvakt nu. Det ser väldigt bra ut inför säsongen. Chelsea har idag inga svaga positioner utan har fullgod täckning överallt, fotbollens bästa och jämnaste trupp alla kategorier i mina ögon.

23 Daniel Sturridge

Så många unga spelare har vi inte spelat i samtliga ligacupmatcher de senaste åren. Intressant.

Club América: Navarrete; Rojas, Mosquera, Rojas, Cerda, Reyna; Beausejour, Pardo, Silva; Esqeda, Caba

Matchen var länge helt karaktärslös men med några halvchanser åt vardera hållet. I den senare halvan av första halvlek började Chelsea sätta tryck på Club America trots att vi spelade med juniorlaget (nästan).

0-0 i halvtid ska mexikanarna tacka sin målvakt Navarrete för. Salomon Kalou hade en riktigt bra nick efter frispark i 34e minuten som Navarrete gjorde en kanonräddning på. Till stolpen. I 36e minuten var det stolpen som var ivägen för en Carvalho-nick efter hörna och i slutminutrarna var det stor kalabalik på ett Malouda inlägg som Alex liggande försökte få in. Ett flertal mexikanska spelare fick till slut bort bollen.

63e minuten hade Club America en stolpträff på en lång frispark som gick förbi alla. Deras första skott på mål i andra halvlek. Ett flertal byten redan i halvtid och sedan fler. Massor med byten från Turnbull framåt, men enda tunga namnet som kom in vid ca 70m var Ashley Cole som bytte av Hutchinson som fick klart godkänt.

Alla byten förstörde dock spelrytmen, men Chelsea fortsatte skapa klart mest.

I 76e minuten fick äntligen Franco Di Santo göra mål. Efter 16 inhopp förra säsongen utan mål fick han göra målet han så väl behövde för sitt självförtroende. Han har skapat många chanser när han kommit in, men aldrig fått sätta pricken över i-et. Toppen.

Minuten efter återgäldade Di Santo passningen till Malouda som enkelt satte bollen i nät efter argentinarens bakåtpassning från mållinjen.

En säker och övertygande seger. Och vinnare av World Football Challenge. Matchens lirare Florent Malouda efter en mycket stark andra halvlek (och en rätt svag första). Di Santo hade också ett mycket bra inhopp. Det ser verkligen bra ut inför de två sista förberedande matcherna, Reading 1 aug och Manchester United i Community Shield den 9e.