25 juli 2009

Tredje träningsmatchen, Milan 2-1

Andra matchen i World Football Challenge, en turnering med minst sagt annorlunda poängberäkning skedde i Baltimore mot italienska Milan, Carlo Ancelottis gamla klubb. Ett prestigemöte. Milan har tidigare mött Club America och förlorat med 2-1 medan Chelsea slog Inter i Los Angeles. America har också mött Inter och vunnit på straffar. Det ger dem 8 poäng före sista mötet med Chelsea i Dallas söndag lokal tid. Chelsea stod på 5 före matchen mot Milan.

Arenan var utsåld, vilket innebar ungefär 71.000 åskådare.

Mest emotsett före matchen var löftet att Yuri Zhirkov äntligen skulle få göra sin Chelseadebut efter att strulet med arbetstillståndet var över.

Chelseas startuppställning: Cech,- Bosingwa, Ivanovic, Terry, A.Cole, - Mikel, Zhirkov, Belletti, Lampard, - Drogba, Anelka. Avb: Hilario, Turnbull, Hutchinson, Sinclair, Mancienne, Shevchenko, Pizarro

Milan: Kalac, -Zambrotta, Nesta, Thiago, Oddo, -Pirlo, Seedorf, Flamini, Boriello,- Pato, Ronaldinho. På bänken bl a Gattuso, Inzaghi, nye amerikanen Oneywu, Kaladze, Favalli, Viudez,

Första målet var en rökare från Didier Drogba i 7e minuten. Från ca 20m. Han ser ut att gå mot en fantastisk säsong om han får vara frisk. Synd att vi inte kan få honom att strunta i Afrikanska mästerskapen i januari.

Milan bjöd i första halvlek betydligt bättre motstånd än både Inter och Sounders. Milan hade nog också en förstauppställning som var något närmare den som kommer att spela i ligaspelet än Inter hade. De hade en ribbträff av gamle Seedorf i 28e minuten. Ett större hot än vad både Inter och Sounders åstadkom.

I 37 minuten släppte Chelsea in sitt första mål på turnéen. Ett långskott från cirkellinjen rakt ut från Seedorf som Cech bara fick fingertopparna på. Seedorf har utan tvekan varit Milans bästa spelare i första halvlek.

En riktigt hyfsad första halvlek men Chelsea var mindre imponerande än i tidigare matcher. Milan bättre än väntat.

Nära mål för Milan i 58e minuten när Ronaldinho hade en frispark i ribban. Ronaldinho som för övrigt knappast imponerade på någon.

Anelka var första bytet i 63e minuten. Shevchenko kom in mot sina gamla och nygamla lagkamrater.

Zhirkov gjorde som Daniel Sturridge, mål i sin debutmatch. I 60e minuten smällde han in bollen med en kraftfull vänster efter lite returer och studs i straffområdet. Vilken debut, en blyg första halvlek men i andra visade han framfötterna med bra löpningar och inlägg.

En osedvanligt bra träningsmatch. Rättvis seger för Chelsea men Milan bjöd på bra motstånd och hade två träträffar, men det mesta som åstadkoms åstadkoms av Chelsea även om Cech fick göra några bra räddningar. Chelsea sparade några spelare som nog kan anses ordinarie men visade vilken enormt bra trupp vi har i år. Zhirkov gjorde en mycket bra debut, särskilt i andra halvlek.

Det ser verkligen bra ut, nu blir det final mot Club America på söndag natt i Dallas. Därefter en match mot Reading och Community Shield mot United. Sedan säsongstart mot Hull.