3 juli 2009

Sturridge är klar

Det har varit på gång i flera evigheter men idag blev det officiellt, Manchester Citys stora ungdomslöfte Daniel Sturridge har skrivit på ett fyraårskontrakt med Chelsea.

19-årige Sturridge blev förra säsongen vald till Citys Young Player of the Year. Sin debut för City gjorde anfallaren redan under Svennis tid med bland annat två mål på fyra matcher.

Sturridge som lär ha svårt med managern Mark Hughes har vägrat skriva nytt kontrakt med City och är därmed kontraktslös. Då han är så ung innebär det dock inte att det är en fri transfer utan Chelsea får betala något som kallas utvecklingsavgift. City har begärt hela 10m pund i dylik avgift, vilket Chelsea inte lär ha gått med på. Den slutliga avgiften kommer att fastställas av en skiljenämnd inom FA. Även Coventry som Sturridge lämnade som 13-åring har tydligen begärt pengar för spelaren vilket verkar rätt löjligt.

Chelsea har följt Sturridge mycket länge och redan förra året visade klubben klart intresse för honom. I år har det varit uppenbart mycket länge att han skulle komma men det är först nu när Ancelotti har anlänt som klubben gjort det hela officiellt. Nästa kraftiga rykte rör Yuri Zhirkov från CSKA Moskva. Vi får se när, eller om det blir av.

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC