30 april 2009

Egen domänadress
och Barcelonareaktioner

Välkomna till csfc.se, Chelsea Swedish Fan Clubs helt egna och nya adress.

CSFC har funnits sedan 1970-71 års säsong. Från början en knapp tonårings skapelse som blev den officiella fanklubben för hela Norden och då också Nordens största supporterklubb. Chelsea var då också tillsammans med Manchester United (som alltid) den populäraste klubben här. Något som förändrades med uteblivna framgångar och inte minst på grund av huliganproblemet som skämde ut klubben i början av 80-talet. (Ett problem som klubben har löst på ett sätt som satt exempel för många klubbar i världen).

CSFC avstod från vår officiella status när Ken Bates tog över klubben och det är idag en annan sammanslutning som har den officiella kopplingen till klubben., CSS. CSFC är idag bara en webbplats för åsikter, nyheter och fakta om Chelsea FC, helt inofficiellt. En webbplats som häckat i andras bon som en gökunge, men nu har vi vår egen adress.

Vi har också kopplingen med världens största fotbollscommunity, Vital Football kvar, specifikt självklart med Chelsea Vital - en av de absolut största och mest aktiva Chelseasajterna i världen där jag är site journalist. Därav publiceringen av en del artiklar på engelska då jag väljer ibland att publicera både på CSFC och Chelsea Vital, men inte bryr mig om att översätta de artiklarna (länk till Chelsea Vital till vänster). CSFC publicerar inte allt om Chelsea, Chelsea Vital gör det i högre grad.

Så ni som älskar Chelsea är välkomna till csfc.se och alla andra är välkomna för att få mer kunskap om en klubb, för som vi alltid gör - varnar er för alla falska rykten och skitsnack som finns i media om vår älskade klubb. (Grundregel, har det publicerats i en spansk sporttidning som As, Marca eller engelsk tabloid - tro inte på det och tro inte på det om ni läser samma nyhet i svensk media utan kolla med CSFC eller Chelsea Vital först ;-)

-----

Vilken härlig match tisdagens batalj på Camp Nou var. Åtminstone för oss som inte tror att fotboll bara handlar om bollinnehav och kortpassningsspel.Fotboll handlar först och främst om att vinna. Guus Hiddink, vår gud, lurade skjortan av dagis-Pep Guardiola genom att fullständigt dominera Barcelonas spel och stänga av deras spelvägar. Guus hade lovat att Chelsea skulle spela som på Anfield, men hade egentligen inte en tanke på det. Han ville hålla Barcelona mållösa på Camp Nou och lyckades fullständigt med det.

Barcelona hade knappt några målchanser att tala om, några slumpskott och ett genombrott som Petr Cech tog hand om. Han har de sista tre matcherna visat samma form som gjorde honom till världens bäste målvakt. Chelsea hade lika många-fler och bättre chanser trots att många idioter i kommentarer på internet hävdar att vi inte försökte spela fotboll bara för att vi inte bjöd in Barcelona på dans och spelade som de ville.

Barnsligast av alla var Pep Guardiola som på presskonferensen ynkade sig över att Chelsea inte ville spela fotboll som han ville att Chelsea skulle spela. Herregud karl, väx upp. Det är Champions League och bara idioter (läs Klinsmann) åker till en av världens största arenor för att möta ett av världens bästa (inte det bästa, utan ett av dem) fotbollslag för att spela på ett sätt så att Barcelona kan utnyttja det de är bäst på. Herregud vilken fjant dagis-Pep visade sig vara, vilket är synd då jag hade väldigt stor respekt för honom och vad han gjort med Barcelona till det ögonblicket.

Barcelona har till den här matchen inte mött riktigt bra motstånd i år. När de mötte Real hemma i El Clasico 1 var Real helt under isen och Schuster fick också sparken efteråt. I CL har de inte mött motstånd värt namnet jämfört med de lag som är kvar. Pep var totalt utklassad och utmanövrerad taktiskt av ett Chelsea som kom till Camp Nou för att lägga grunden till fortsatt avancemang i turneringen, inte för att låta Barcelona imponera. Hela laget gjorde en fantastisk insats i konsten att skära av passningsvägar och hålla ett mycket bra lag på mattan, och frustrera dem totalt. Härligt för alla som tycker fotboll är ett lagspel, som gillar taktik, som gillar olikheter och som inte faller i farstun för duttande på mittplan och inviduella (prestationer och) misstag.

Däremot skämde Barcelona ut sig totalt med alla sina filmningar, sitt gnäll under matchen och ännu mer efteråt. Vad patetiska de flesta av deras spelare har visat sig vara. Mer om det senare. Istället vill jag framhålla stora idrottsmän som Puyol och Messi som inte gnäller, filmar och fjantar sig. Messi får oerhört med stryk i en match även om han med sin fantastiska kortspeed och fotarbete oftast lyckas komma undan - jämför med Drogba som också tar emot kopiöst med stryk av försvarare men som tvingas förlita sig på sin fysik för att överleva och därmed lite oförtjänt har rykte om sig att trilla lätt (men kolla noga hur han behandlas innan ni tar till den lätta ursäkten). Messi fick oväntat svårt mot Bosingwa och framförallt stängde hela Chelseas mittfält och försvar totalt av hans alternativ vilket tvingade honom att ta en mängd usla avslut. Jag gillade också hur Xavi tog emot och gav på plan, men efteråt gnällde han som en liten tjurig treåring vilket verkligen sänkte min åsikt om honom.

Domaren var bra, lite väl lurad av Barcelonas tjuvknep och filmningar men inte på något sätt som avgjorde matchen. Nästa gång lär vi få en Anders Frisk-domare från något latinskt land som till varje pris ska sätta sin prägel på matchen. Tyvärr, men Platini vill absolut inte att Chelsea ska gå till final igen.

Jag har alltid respekterat Thierry Henry och tillhör dem som trodde Daniel Alves kunde bli en tillgång för Chelsea. Efter tisdagens match föraktar jag dem och Alves är aldrig välkommen till Chelsea.

Henry var vid två tillfällen årets hetaste kandidat till the Raspberry Award för sämsta skådespelarinsats. Först när han stöp som en blöt filt i straffområdet när Ivanovic lätt lade en hand på hans axel. Som tur var stod domaren bra till och viftade undan den filmningen - fast Henry borde fått kort likaväl som Alex fick det för en schysst om än hård tackling som gav frispark, men inte borde gett kort. Ännu löjligare blev det när Henry efter en duell med Alex av en ren och skär olyckshändelse fick en lätt smäll av en armbåge. Henry dök och spelade medvetslös=död i 20-30 sekunder eller mer. För att sedan utan några som helst problem spela vidare. En del idioter skyller också Marquez knäskada på Chelsea fast ingen gul ens var direkt nära. Däremot gjorde domaren en jättetavla när Drogba sänktes i eget straffområde med en huvudskada och han tillät Barcelona fullfölja anfallet.

Men Barcelonaspelarnas barnsligheter tillsammans med deras tjuriga reaktioner är egentligen härligt sköna att uppleva då de visar hur fruktansvärt skakade de blev. De trodde liksom många andra (läs okunniga) att de är så bra som spansk press och folk som inte tar till sig fakta, som att de hela året haft väldigt lätt motstånd med spanska lag som bjudit dem på fest, att de var världsbäst. Det gör alltid ont när man måste omvärdera sin självbild. Världens bästa lag genom tiderna läste jag i en svensk tidning att en så kallad expert kallade dem. Vilken skit och vilken enorm okunnighet. De är inte ens nära de bästa upplagorna av Barcelona under åren. Trots att jag anser Messi vara världens bäste spelare och klasser bättre än C diva-diver Ronaldo någonsin kommer i närheten av. Däremot kanske de kan bli bättre nästa år då de har fantastiska talanger på allt utom försvarsspel.

Vi har tre stora fördelar inför returen. Hemmaplan där vi för några år sedan slog Barcelona med ett sämre lag, tyvärr vann de 06 efter självmål. Barcelona är absolut kapabla att vinna även på Stamford Bridge, men 42000 blå lär visa dem att de kan höras lika mycket som dryga 90.000 katalaner, som var utsjungna från arenan av de 3.000 Chelseasupportrarnas Carefree i slutet av matchen tisdag. 2. Barcelona har El Clasico mot ett hett Real Los Arrogantos Madrid, det kan bli ännu en självförtroendesänkare av klass för dem och 3. lite osportsligare, så saknar Barcelona sina två bästa försvarare och det är inte den lagdel Barca är mest kända för kvalitet i. En fjärde fördel som inte ska underskattas är Chelseas revanchlust efter den snöpliga avslutningen på den final vi var bäst i under matchen i Moskva.

Matchen lär få en helt annan karaktär även om jag tror att Guus satsar på att ytterligare frustrera och stänga av Barcelona den första delen av matchen innan Chelsea går framåt och förhoppningsvis utnyttjar våra övertag mot Barcelona; Drogba, taktik, storlek, styrka, lagkänsla och fasta situationer. Dessutom förväntar jag mig att Lampard kommer att visa en enorm revanchlust efter att blivit tagen av planen av taktiska skäl. Vi vet alla vara Lampard kan när han verkligen vill. Inte minst vet Valdes det efter det fantastiska lobbmålet 2006. Tidernas främsta Chelseamål enligt min åsikt.

Sedan kan man ju tycka att det var oerhört synd att Victor Valdes, en målvakt som sällan övertygar gjorde en kanonräddning när han lyckades få fingertopparna på Drogbas returchipp efter friläget. Valdes räddade Barca men fick ingen credd för det.

---

PS. Nu hittar ni också samtliga Chelsea resultat i de europeiska cuperna under rubriken Result. Sedan tidigare fanns samtliga ligaresultat och Chelseas målgörare där.

PPS. CSFC förutspådde oavgjort, om än med fel siffror på Eurosport före matchen. Läs gärna här http://www.eurosport.se/fotboll/champions-league/2008-2009/infor-barcelona-chelsea_sto1922349/story.shtml

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC